Opravdu vás nemrzí, že jste nevyhrál, když jste téměř celý podzim vedl?
Nestává se často, abych se spokojil s druhým místem, ale tentokrát to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Od začátku soutěže jsem klukům v kabině ze srandy říkal, že vyhraji sud piva a ono to skutečně vyšlo. Pokud bych se stal celkovým vítězem, tak bych vyhrál místo sudu vstupenku do Aquapalace Čestlice a z té by asi kluci příliš nadšení nebyli (smích). Takhle budou rádi za sud a ještě mi nepochybně nezapomenou napsat pokutu za tenhle rozhovor (smích). Navíc jsem získal stejně bodů jako vítěz, i z tohoto důvodu mě nemrzí, že jsem nevyhrál. Důvodem, proč jsem se tak dlouho držel na špici, bylo víceméně první kolo, které jsem vyhrál a od té doby jsem měl spíše jen průměrné tipy stejně jako moji konkurenti. Neočekával jsem, že bych soutěž vyhrál stylem start – cíl, spíš jsem čekal, kdy mě někdo předskočí.

Jako odměnu jste získal několik dárků. Před Vánoci se docela hodí, ne? Máte alespoň dávat co pod stromeček.
Celou výhru si pro sebe nenechám, spíš naopak. Nechám si pouze ponožky a jako fanoušek Manchesteru United využiji propisky (smích). O pivo se rozdělím s kamarády, stejně tak kamarádovi věnuji peněženku Realu Madrid. Ale že bych něco z toho použil jako dárek k Vánocům, to určitě ne.

Hrajete za Býchory. Jak vám vycházely tipy na svůj klub?
V průběhu soutěže jsem vám chtěl napsat, ať místo zápasů Býchor jsou raději vypisovány zápasy hokejistů nebo basketbalistů (smích). Býchory vždy získávaly body zejména na domácím hřišti, zatímco venku byly naše výkony sotva poloviční. Letošní podzim byl ale téměř přesným opakem, a tak kromě povinné výhry nad Břežany II a zápasu s Polepy, kde jsem očekával, že zápas bude mít průběh takový, jaký měl, jsem snad žádný náš zápas neuhádl. Přiznám se, že jsem tipoval i proti Býchorům. Klukům jsem to před zápasem vždy nahlásil, ale oni se stejně podle toho na hřišti nechovali a ty zápasy vyhráli, proto musím ještě zvážit, zda si ten sud vůbec zaslouží, když my házeli klacky pod nohy (smích). Ale teď vážně. Oni moc dobře vědí, jak moc nesnáším prohry, takže se nemuseli bát, že bych se kvůli Tip lize snažil zápas ovlivnit ve svůj prospěch.

Jaké cíle si dáváte do jarní části?
Jsem realista, takže vím, že toto umístění jen těžko zopakuji. Jediný cíl, který si dávám, je ten, že do soutěže zapojím ještě více spoluhráčů, abychom se mohli vzájemně povzbuzovat. Jinak se hodlám Tip ligou bavit tak jako doposud.

Ceny: peněženka se znakem Real Madrid, ponožky, tužky se znakem Manchesteru United (vše Sporttrio), sud piva a půllitr (Rohozec)