Jak se těšíte na závody v Novém Městě?

Do Nového Města se těším neskutečně! Po více než roce konečně světový pohár a navíc doma. Připravovala jsem se na to celou sezonu, tak doufám, že všechno klapne a zajedu na domácím území dobrý výsledek.

Kolik závodů pojede?

Pojedu dva závody. Hned po závodech se přesouváme do rakouského Leogangu na mistrovství světa.

Generálku jste měla více než dobrou. Skončila jste třetí v Českém poháru v cyklokrosu. Jste s tímto umístěním spokojená?

Jsem více než jen spokojená. V takový výsledek jsem ani nedoufala. Byl to můj čtvrtý cyklokros v životě, takže jsem mile zaskočena.

S jakým umístěním byste byla spokojená v Novém Městě?

Mám jasnou představu, kde bych se chtěla pohybovat. Loni jsem se pohybovala okolo pětadvacátého místa, letos jsem udělala kus práce a doufám, že to bude znát i na výsledku. Ale umístění si nechám pro sebe.

Po odchodu Tomáše Paprstky byste měla být hlavní tváří kolínské stáje. Jak to vnímáte a co to všechno obnáší?

Tomáš byl pro mě velmi důležitou součástí týmu a zasáhlo mě, že odešel. Ale tým funguje krásně dál a nevnímám se jako hlavní tvář týmu. V týmu je nás hodně a každý je součástí skvěle fungujícího kolektivu.

Proč jste se rozhodla pro přestup do Kolína?

Od Honzy Slavíčka jsem dostala nabídku na přestup loni v květnu, kdy jsem ještě kombinovala běžecké lyžování a cyklistiku. Předtím jsem jezdila v týmu Rocky Mountain a i když se pro mě táta snažil dělat maximum, nebyl ani z poloviny na tak profesionální úrovni, jako je Expres. Nabídky, které vám umožní zkusit dělat sport, který milujete, na profesionální úrovni, se neodmítají a já jsem ráda, že jsem se loni takhle rozhodla.

Jezdíte závody v cyklokrosu a horských kolech. Jaké disciplíně dáváte přednost?

V tomhle ohledu mám jasno. Určitě biky mají přednost a jsou prioritou. S cyklokrosem se teprve seznamuji, nemám zkušenosti a tak to beru jako doplněk, i když se netajím tím, že budu chtít holky potrápit i v zimě.

Vy jste ještě nedávno závodila jako lyžařka. To už nyní neplatí?

To už teď neplatí. Jeden z důvodů proč, je zdraví. A druhý je ten, že když se sportu věnujete pouze napůl, můžete být dobrý, ale nikdy nebudete nejlepší. A já se rozhodla vyzkoušet, jaké to bude, když se budu naplno věnovat pouze jednomu sportu.

Tereza Tvarůžková

Bydliště: Jarcová (vesnička blízko Valašského Meziříčí)
Narozena: 11. prosince 1998
Zaměstnání: student
Znamení: Střelec
Další oblíbené sporty: běžecké lyžování, skialpy
Oblíbené jídlo: sladká snídaně, nejraději mám ovesné kaše na jakýkoliv způsob
Oblíbené pití: espresso
Oblíbený film: Pelíšky, U mě dobrý a veškeré české komedie
Oblíbená hudba: cokoliv s pozitivním nádechem

Roman Pazdera.
Roman Pazdera korunoval letošní sezonu třetím zlatem