„Letošní, již jedenáctý, ročník byl současně i prvním ročníkem Ambassador's Cupu, jelikož Velvyslanectví Korejské republiky v Praze přispělo do soutěže velmi hodnotnými cenami," uvedla trenérka kolínských závodníků Tereza Lee Neumannová.

Turnaje v poomsae se zúčastnilo celkem 112 závodníků z České republiky a Slovenska. Kolínský oddíl Taehan zde měl zastoupení celkem 27 závodníků. Cestu za medailovými úspěchy otevřeli vůbec nejmladší závodníci Hanička Lee a Park Hae Min, oba získali ve svých kategoriích zlaté medaile. Prague Open byl vůbec prvním turnajem pro Lucii a Julii Tichých 
z Prahy. „Obě podaly v kategorii jednotlivců dobré výkony, ale na medaile to bohužel v konkurenci závodníků nestačilo," podotkla Neumannová.

Vytouženého cenného kovu se tak dočkaly až v soutěži trojic, kde vybojovaly bronzovou medaili za třetí místo.

Turnaj byl premiérou také pro Honzu Hrona z Kolína a Stanislava Ganeu z Prahy, kteří vybojovali první a druhé místo. „Za zmínku stojí určitě také výkon Honzíka Solila, který dlouhodobě závodí ve vůbec nejobsazenější kategorii, která tentokrát čítala jednadvacet závodníků. Honzík nejenže postoupil zcela suverénně do finále, ale i zde předvedl velmi dobrý výkon a vybojoval snad nejzaslouženější medaili, a to bronzovou," uvedla Neumannová.

V celkovém hodnocení obsadil Taehan se ziskem 15 zlatých, 9 stříbrných a 5 bronzových medailí první místo a počtvrté v řadě získal putovní pohár.  „Současně jsme jako klub vyhráli i velikou plazmovou televizi jako cenu korejského velvyslanectví, kterou si domů nakonec po řádném losování odvezli Hájkovi," objasnila Neumannová.

„Výkon všech našich závodníků byl velmi dobrý a každý projevil velkou snahu a chuť bojovat a vyhrávat, i když bohužel nervozita je někdy silnější," poznamenala na závěr Tereza Lee Neumannová.