Polepy – Chvaletice
„Začátek zápasu se nám příliš nevydařil. Rychle jsme inkasovali dvě branky, ale postupem času začaly být znát posily, Lukáš Kmoch s Mirkem Müllerem. Hlavně druhý jmenovaný si obul střelecké boty, protože vsítil sedm branek našeho mužstva. Také je potřeba ocenit našeho brankáře, spíš „nebrankáře" Petra Ziku, který podal velice obětavý výkon a zabránil mnoha šancím Chvaletic. Do dalšího utkání musíme zapracovat hlavně na pravidlech futsalu, které našim hráčům dělají velké problémy a se silnějšími mužstvy by se nám to nemuselo vyplatit," uvedl vedoucí Polep Lukáš Slezák.

Přelouč – Kouřim
„Většinu zápasu jsme měli mírně navrch, ale bohužel se to neprojevilo na výsledku. 
V desáté minutě se prosadili hosté z rohu, když jsme nebyli důrazní ve vlastním vápně. Od té doby jsme začali soupeře více tlačit, ale i Kouřim měla své šance. Po poločase jsme opět inkasovali po chybě naší obrany, ale zápas se nám podařilo zdramatizovat důrazem v soupeřově vápně a srovnat na 2:2. Krátce po vyrovnání jsme dostali gól z protiútoku, ovšem nevzdali jsme se a srovnali jsme na 3:3. Za třemi body nás hnala početná divácká skupina, ale bohužel jsme zaplatili nováčkovskou daň. Naší nezkušeností jsme si nepohlídali protiútoky soupeře a inkasovali počtvrté. 
V závěru jsme si ještě vytvořili dvě slibné šance, ale míč jsme do sítě už neprotlačili. Rádi bychom poděkovali soupeři za velmi pěkné utkání a hlavně našim fanouškům, kteří nás po celý zápas mohutně povzbuzovali," řekl vedoucí Přelouče Václav Rokyta.

„Před fantastickou diváckou kulisou nechtěli hráči obou týmů zůstat pozadu, a tak byl k vidění futsal, kterému nechybělo tempo ani nasazení," přiznal vedoucí Kouřimi Jan Břečka.
„Domácí lépe kombinovali a my čekali, co na nás vymyslí. Ovšem vedoucí branku se podařilo vstřelit nám a v úvodu druhého poločasu přidat ještě jednu. Pak přišel bohužel náš zkrat a v rozmezí pár minut soupeř vyrovnal. Naštěstí se nám po hezké akci Novák – Velčovský podařilo znovu dostat do vedení. Mazáci pak opět předvedli rychlý útok a vyrovnali. Štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu a po závaru před domácí brankou se nám podařilo vstřelit vítěznou branku, kterou nesmazala ani power-play domácích. 
V prvním zápase jsme byli lepší, ale lepila se na nás smůla, proti Mazákům nám pomohlo štěstí a skvěle chytající Havránek. Velké díky patří nejen našeho týmu, ale také domácím fanouškům, kteří 
v hale vytvořili bouřlivou, zdravě sportovní atmosféru, jež utkání povýšila do úplně jiné úrovně. Děkujeme i soupeři, že se vše odehrálo v duchu fair-play," dodal Břečka.

Hero Team Kolín – FC Play or Die Kolín
„Do zápasu jsme nastoupili opět s plnou formací. Od začátku jsme soupeře tlačili a měli převahu šancí, byli jsme přesnější v rozehrávce, avšak nedařilo se nám dostat balón za brankářova záda. Po překonání soupeřova brankáře jsme diktovali tempo hry, ale i přesto se soupeři podařilo vyrovnat. Následoval jasný gól 
z půlky hřiště, kdy brankář hostí byl přelobován a balón vytáhl z branky, i soupeř tuto skutečnost po zápase potvrdil,  avšak rozhodčími uznán nebyl. Od té doby jsme ztratili tempo a více se věnovali rozhodování rozhodčích než samotné hře. Bohužel druhý poločas nepřišlo výrazné zlepšení, Ondřeji Vinklátovi se nepovedlo využít nabídky na gól do odkryté brány, kterou brankář vyrazil skokem na náhodu do odkrytého místa. Následovalo nedůrazné bránění, kterého soupeř využil a dvěma rychlými góly strhl vítězství na svou stranu. Myslím si, že tuto prohru jsme si nezasloužili a kdyby rozhodčí uznali výše zmíněný gól, průběh zápasu by byl jiný. Kdybychom méně přemýšleli nad sudími a více nad hrou, zápas bychom obrátili. Do budoucna se musíme poučit a soustředit se hlavně na hru," uvedl vedoucí týmu Hero Jan Kareta.

„Po kontumaci z minulého týdne jsme byli především rádi, že můžeme vůbec nastoupit. První poločas byl v zásadě vyrovnaný, oba týmy měly tři šance, první půle skončila 1:1. V druhé půli začaly soupeři docházet síly a náš tým postupně získával mírnou převahu, avšak až do 35. minuty drželi domácí nerozhodný stav 2:2. Oba naše góly do té doby vstřelil Kovalczuk, kdy především jeho druhý zápis byl výstavní. Po příchodu Mottajčíka a Teplého asi ve 35. minutě zápasu se Ruda Mottajčík prosadil ihned po svém nasazení do zápasu na 3:2, za deset minut zvýšil tentýž hráč na 4:2 a tím jsme definitivně zlomili odpor soupeře. Do konce zápasu jsme soupeře do větších příležitostí již nepustili a vyhráli tak 4:2. Naše vítězství  bylo zasloužené," řekl po utkání vedoucí celku Play or Die Jakub Polák.

Býchory  – Přelouč
„Před tímto zápasem jsme měli velké problémy se sestavou, ale nakonec jsme nastoupili alespoň se sedmi hráči v poli. Do branky nastoupil teprve patnáctiletý Lukáš Hartig, který chytal výborně a byl zaslouženě hosty označen za našeho nejlepšího hráče," uvedl vedoucí Býchor Zdeněk Jirkovský.

„V zápase jsme se dostali brzy do vedení brankou Vyhnánka do prázdné branky. Další příležitosti jsme však nevyužívali, a tak nás zachránilo od srovnání skóre břevno po zákroku Hartiga. Ke konci poločasu se nám podařilo přidat Fundou druhou branku, když jeho střelu zřejmě hostující brankář podcenil. Po akumulovaných faulech jsme měli v samotném závěru půle dokonce možnost pokutového kopu, který bezpečně proměnil Kesner, ale rozhodčí nechali správně penaltu opakovat, jelikož náš hráč nezvedl ruku. Druhý pokus stejnému hráči zneškodnil brankář hostí a tak poločas skončil 2:0 v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně, čehož soupeř využil ke snížení na rozdíl jediného gólu. Naštěstí jsme však vzápětí přidali třetí branku, ačkoliv hosté reklamovali hraní rukou. Frustrovaní hosté se pak začali věnovat spíše hádkám 
s rozhodčími, čehož my jsme okamžitě využili ke vstřelení čtvrté branky, která zápas definitivně rozhodla. Zápas jsme pak již v klidu dohráli a přidali další branky po pěkných akcích. Touto výhrou jsme si tak zajistili postup z naší skupiny, za což všem hráčům děkuji," dodal Jirkovský.

„Ve třetím kole jsme poprvé vyrazili ven na soupeřovu půdu. Pro nás to byla nová zkušenost, zahrát si také v jiné hale než v té naší. Výsledek sice naznačuje, že to byl jednoznačný zápas, ale zdání může klamat. V prvním poločase to bylo vyrovnané, ale domácí dokázali lépe zakončovat a vedli zaslouženě 2:0. 
V závěru první půle navíc Býchory dostaly výhodu pokutového kopu po našem šestém akumulovaném faulu. Brankář Jakub Kmošek však penaltu chytil. Ve druhém poločase jsme na domácí vlétli a dokázali vstřelit kontaktní gól na 2:1. Za tohoto stavu jsme se posléze řítili do útoku, ale ten zastavil bránící hráč soupeře rukou a z následného protiútoku zvýšil na 3:1. Tento moment nás rozhodil, protože jsme byli přesvědčeni, že se hra měla po ruce, byť nastřelené, přerušit. Od té doby jsme už na hru nebyli patřičně koncentrováni. Na výkon 
z první poloviny utkání jsme už nenavázali a nechali jsme se naopak rozhodit důraznou hrou soupeře. Ve zbytku utkání Býchory pohodlně vsítily další čtyři branky a dovedly utkání do vítězného konce. Domácí si zároveň tímto výsledkem zajistili postup ze skupiny. Pokud o něj chceme nadále bojovat i my, nezbývá nám nic jiného, než vyhrát následující dva zápasy," konstatoval vedoucí Přelouče Václav Rokyta.

Kouřim – Řečany
„Po euforii z vítězství 
v Přelouči jsme asi čekali, že to půjde samo. Podle toho i náš výkon vypadal. Před zápasem si o soupeři řekneme pár důležitých poznatků, ty se nedodržely a v 15. minutě tu byl stav 0:4. Poté se utkání opticky vyrovnalo, ale především proto, že soupeř hrál v klidu a hlídal si vedení. Pak se podařilo skórovat i nám, ale na to hosté zareagovali pátým gólem. Dvěma trefami se nám sice podařilo snížit, ale to bylo vše. V poslední desetiminutovce jsme měli pár šancí, které by mohly závěr zápasu zdramatizovat, bohužel bez gólového efektu. Nám se dneska nedařilo kombinovat, chyběl tomu nápad a větší zodpovědnost. Určitě z toho neděláme tragédii, ale musíme se z tohoto zápasu poučit, protože jestli chceme tohle předvádět i příště proti Býchorům, znamenalo by to jistě větší příděl než dneska. Klukům z Řečan gratuluji k zaslouženému vítězství," podotkl vedoucí Kouřimi Jan Břečka.

„Do utkání jsme sice vstoupili vlažně, ale brzy jsme ovládli hru a v 15. minutě vedli už 4:0. Poté však místo toho, abychom si v klidu zahráli a přidali další branky, tak z naší strany přišlo uspokojení. Začali jsme hrát na sebe, přestali zodpovědně bránit a soupeř do poločasu snížil na 1:4. Jak jsme skončili první poločas, tak jsme začali i ten druhý a se soupeřem jsme hráli styl nahoru dolů, z čehož sice pramenilo hodně šancí, avšak především na straně domácích, a jen díky výborným zákrokům Moravce jsme se nakonec nemuseli strachovat 
o vítězství. Stejně jako minulý týden jsme předvedli kvalitní výkon jen první poločas a ten druhý vypustili a zápas zbytečně zdramatizovali," uvedl vedoucí Řečan Lukáš Hostinský.

Statistika

Výsledky 3. kola, skupina A: TJ Polepy  – AC Tulipán Chvaletice 12:5, skupina B: Hero Team Kolín  – FC Play or Die Kolín 2:4, TJ Sokol Býchory  –   FC Mazáci Přelouč 7:1, FC Kouřim  – Startip Řečany nad Labem 3:5. Dohrávka 2. kola: FC Mazáci Přelouč  – FC Kouřim 3:4.

Program 4. kola, sobota: FC Mazáci Přelouč  – Hero Team Kolín  (19.30), FC Play or Die Kolín –  Startip Řečany nad Labem  (20.00, Stap bar), neděle: TJ Sokol Býchory –  FC Kouřim (15, Stap), FC Real Vodárna Kolín –  AC Tulipán Chvaletice (16, Stap bar), TJ Sokol Krampol Kolín –  TJ Polepy (18.45, Stap bar).

Pořadí, skupina A: 1. Věšák Butabi 6 bodů, 2. TJ Sokol Krampol Kolín 6, 3. TJ Polepy 3, 4. AC Tulipán Chvaletice 0, 5. FC Real Vodárna Kolín 0.
Pořadí, skupina B: 1. TJ Sokol Býchory 9, 2. Startip Řečany nad Labem 6, 3. FC Kouřim 4, 4. FC Mazáci Přelouč 3,  5. FC Play or Die Kolín 3, 6. Hero Team Kolín 1.