Kolín – Tuchlovice 1:3

Start do zápasu měl tým, který v této soutěži teprve sbírá v první sezoně zkušenosti, tradičně špatný. První set prohrál na dvanácti bodech.

Nadějná byla druhá sada, kdy Kolín zlepšil obranu, zpřesnil nahrávku a domácí smečaři se začali prosazovat – 1:1.

Obrázek dalších dvou setů byl ale stejný. Tuchlovice, celek složený převážně ze starších a zkušených hráčů, až příliš snadno překonávaly domácí bloky. Hosté navíc velmi přesně přihrávali na ne právě těžký kolínský servis, takže si dokázali připravit útok na rozhozenou kolínskou obranu.

Sestava: Vejdělek, Nutil, Kopecký, Blažek, Gojný, Tomíšek, Havel (libero). Střídali: Bartoš, Havlíček, Strnad. Sety: – 12, 20, – 17, – 14.

Kolín – Tuchlovice 1:3

Druhé utkání bylo výsledkově jako přes kopírák. A do značné míry i herně.

Kolín zamíchal sestavou, kdy zraněného smečaře Gojného nahradil mladý Bartoš. Hru pak řídil nahrávač Strnad. Ale ani tahle změna nebyla moc platná.

Opět jen ve druhém setu dokázal Kolín v dramatické koncovce zvítězit. V dalších dvou sadách se těžko prosazoval, především málo útočil středem sítě, takže tuchlovičtí obránci měli snadnou práci a zaměřovali se jen na krajní kolínské smečaře.

Přesto tým působil trochu živějším dojmem a dokonce se zdálo, že by mohl i čtvrtý set urvat pro sebe. V koncovce ale Kolínu odešla přihrávka podání.

„Zvítězil lepší tým. S naším výkonem jsme nemohli vyhrát," uznal kolínský trenér Daniel Špringer.

Příští domácí utkání sehraje kolínské áčko tuto sobotu. Od 11 hodin přivítá v hale Stap bar na Zálabí druhé Roztoky u Prahy.

Sestava: Strnad, Nutil, Havlíček, Blažek, Tomíšek, Gojný, Havel (libero). Střídali: Bartoš. Sety: – 16, 28, – 14, – 21.