AC Tulipán Chvaletice – Real Vodárna 6:1

„Do utkání jsme vstoupili stylem nedáš – dostaneš. První velkou šanci zápasu nevyužil Kosprt, z následného protiútoku jsme hned inkasovali. Ale i nadále jsme hráli velice aktivně a odměnou nám byly tři branky do konce prvního poločasu. I po změně stran jsme drželi otěže utkání jasně ve svých rukách  a hostům nedali žádnou šanci. Brankový účet mohl být daleko vyšší," uvedl vedoucí Chvaletic Jan Brunclík.

„Vstup do zápasu se nám celkem podařil a po několika minutách bylo skóre 1:0 v náš prospěch. Bohužel podle konečného výsledku je jasné, že další trefa do černého již nepřišla a branka na jedna nula nám sice dala naději, ale byla
z naší strany poslední v zápase," smutnil vedoucí Vodárny Jiří Gač.

„První poločas se postupně otočil v náš neprospěch a domácí šli zaslouženě do vedení. Z naší  strany bylo několik šancí a asi největší byla v závěru první půle, kdy se mohl stav upravit na rozdíl jednoho gólu, ale střela těsně minula branku. Druhá půle byla z naší strany málo aktivní a domácí zaslouženě vyhráli. Dokonce se nám díky faulujícím domácím hráčům naskytla příležitost kopat pokutový kop, ale ani ten jsme neproměnili. Z naší strany je bohužel špatný pohyb a rozehra 
z obrany. Založení útoků je dost na náhodu a snažíme se prosadit individuálně. Útočníky na to sice máme, ale ve futsale i kvalitní hráč složitě projde přes dobrou obranu. Gratuluji domácím k zasloužené výhře," dodal Gač.

Branky: Grande 3, Pelant, Kosprt, Weisner  – Polák. Poločas: 3:1.
AC Tulipán: Cincibus – Wiesner, Melicher, Molnár, Kuch, Brunclík, Kosprt, Hataš, Pelant, Grande, Doležal.
Real Vodárna: Kulhanek – Novotný, Franko, Polák, Mráček, Flos, Horák, Jansta.

Sokol Krampol – Stylerz Pečky 8:5

"Neodehráli jsme dobré utkání jak směrem dopředu, tak dozadu. S výkonem nemůžeme být spokojeni. Naštěstí jsme vyhráli. Soupeř však nehrál vůbec špatně. Myslím si, že kdyby v takovéto sestavě nastupoval pravidelně, tak určitě není bez bodu," nechal se po duelu slyšet Denis Jeřábek, vedoucí Krampolu.

„Před začátkem zápasu  jsme očekávali opět velkou prohru, ale to, co následovalo, snad nečekal nikdo. První gól jsme dostali rychle a další na sebe nenechal dlouho čekat, ale pak jsme se konečně rozehráli a dokázali do konce poločasu vyrovnat na 2:2. Druhý poločas byl neuvěřitelně vyrovnaný a oba brankáři drželi oba týmy v těsném skóre. Během zápasu jsme se dostali dokonce do vedení 5:4, ale 
v posledních minutách již na nás byla vidět únava a tak jsme nedokázali udržet tempo se soupeřem. Nakonec jsme prohráli o tři góly. Jako nejlepšího hráče bych určil brankáře, který svůj tým neuvěřitelně podržel," řekl vedoucí Peček Štěpán Kára.

Branky: Seifert 3, Karkoš 2, Kedršt, Kubizňák, Hošek – Nepovím 2, Slabý, Linhart, Štolba. Poločas: 2:2.
Krampol: Černý – Seifert, Karkoš, Kubizňák, Hošek, Kedršt, Jeřábek, Kesner.
Stylerz: Cihlář – Linhart, Nepovím, Slabý, Kára, Kubát, Štolba, Bohata.

Startip Řečany – Sokol Býchory 2:3

„Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a bez větších šancí až do doby, kdy Živný postupoval zcela sám na hostujícího brankáře, ale bohužel svou šanci neproměnil. Chvíli na to přišel trest po rychlé kombinaci. V poli to bylo i nadále vyrovnané a opět to byl náš tým, respektive Bank, který šel sám na brankáře, ale bohužel znovu nedal. Poté ještě Tichý z úhlu nastřeloval míč před bránu, který obránce srazil na tyč. A zanedlouho na to přišel další trest. Z našeho přečíslení jsme po špatné přihrávce nabídli soupeři protiútok 3 na 1, který s přehledem vyřešil a vedl již o dvě branky. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a výsledkem toho byl rychlý gól po krásné kombinaci, kdy Hostinský zakončoval do prázdné brány. I nadále jsme byli lepším týmem, z čehož pramenil i vyrovnávající gól Banka, který obešel obránce a střílel přesně k tyči. Závěr zápasu se hrálo nahoru dolů ve vysokém tempu. Další gól jsme však již nepřidali, a tak měl poslední slovo soupeř. Po rozehraném rohovém kopu se hostující hráč uvolnil a „angličanem" rozhodl tento zápas," popsal klíčové okamžiky vedoucí Řečan Lukáš Hostinský.

„Zápasu by určitě víc slušela remíza, ale prohráli jsme ho individuálními chybami při rozehrávce a bránění, ale hlavně špatnou koncovkou. Soupeř nemilosrdně trestal všechny naše chyby, každou šanci proměnil, a proto si odvezl všechny body," uvedl hrající trenér Řečan Martin Tichý.

„První poločas byl vyrovnaný, ale na rozdíl od soupeře jsme z brejků dokázali proměňovat šance. Do druhé půle jsme si řekli, že hlavně nesmíme inkasovat, ale inkasovali jsme hned po rozehrávce. Soupeř poté zlobil a vyrovnal. Vedení jsme však strhli vzápětí na svou stranu a tři body  jsme již ubojovali," konstatoval autor dvou gólů Býchor Petr Chlumský.

Branky: Hostinský, Bank – Chlumský 2, Klimeš. Poločas: 0:2.
Startip: Moravec – Živný, Pozler, Š. Tichý, Hostinský, M. Tichý, Bank, Matějka.
Býchory: Černý – Klimeš, Chvalovský, Chlumský, Mojžíš, Funda, Kedršt.

Válec Jestřabí Lhota – Věšák Butabi 5:5

„Nastoupili jsme do zápasu s favoritem soutěže a brzy jsme prohrávali 0:2, ale potom jsme se herně ukáznili a začali plnit to, co jsme si řekli a do poločasu jsme utkání otočili. Na začátku druhé půle jsme mohli odskočit o dvě branky, ale dali jsme Věšáku šanci výsledek otočit a svojí neukázněností jsme mu darovali i tři penalty, z nichž dvě neproměnil. Když jsme byli opět disciplinovaní, tak jsme utkání dokázali srovnat," podotkl vedoucí Jestřabí Lhoty Petr Kureš.

„K dalšímu utkání jsme nastoupili na rozdíl od minulého utkání s Krampolem takřka 
v plné sestavě. Trenérovi Vondráčkovi nebyl k dispozici pouze zraněný Vaněk. Začátek patřil nám, rychle jsme se dostali do dvou brankového vedení, díky trefám Vaňkáta a Lva. Po těchto brankách nastalo uspokojení a domácí nás potrestali. Rychle srovnali a přidali i třetí branku, která jim zajistila vedení a statut lepšího mužstva v prvním poločase. Jen díky Dřízhalovi byl rozdíl v poločase pouze jednogólový. Do druhého dějství jsme vlétli po hlavě, a to nám přineslo ovoce, dokázali jsme srovnat. Po kombinační akci našel Nedbal před prázdnou bránou Zajíce a ten měl jednoduchou práci. Nedlouho na to jsme šli do vedení, znovu se trefil Lev. Dosáhli jsme i výhody šesti faulů, ze kterých jsme vytěžili tři penalty, ale pouze Malý udržel nervy na uzdě a chladnokrevně penaltu proměnil.  Domácí dokázali najít odpověď  i na toto. Přidali branku a v posledních sekundách utkání z pokutového kopu srovnali. Pro nás je to ztráta, jelikož za vedení 2:0 nemůžeme přestat hrát a doufat, že soupeř se porazí sám. Soupeři gratuluji k dobrému výkonu a body si plně zaslouží," konstatoval autor jedné branky Věšáku Jan Zajíc.

Branky: Mojžíš, Š. Hron, J. Hron, Krajíček, Krupka – Lev 2, Vaňkát, Zajíc, Malý. Poločas: 3:2.
Válec: Jansa – Kukal, J. Hron, Pospíšil, Mojžíš, Mikeš, Hájek, Krajíček, Šátek, Š. Hron, Krupka.
Věšák Butabi: Dřízhal – Křelina Lib., Vaňkát, Hruška, Brdíčko, Nedbal, Zajíc, Lev, Malý, Křelina Luk.

Válec Jestřabí Lhota – AC Tulipán Chvaletice 3:3

„První poločas jsme hráli
v pohodě, bez nervů a náš Andrea Pirlo alias Standa Mojžíš dal branku hlavou a ujali jsme se vedení, které jsme mohli i navýšit. To jsme ve druhém poločase i dokázali, ale po inkasované brance, nevím z jakého důvodu, jsme začali být nervózní, ztráceli koncentraci, nechali se i vyloučit, a i když jsme zase odskočili na dvě branky, výsledek jsme neuhlídali. Musím vyzvednout našeho brankáře Jansu, který nás v tomto zápase několikrát podržel. Do dalších zápasů zapracujeme na disciplíně a věřím, že se to projeví příznivě do dalších zápasů," uvedl vedoucí Jestřabí Lhoty Petr Kureš.

„Vyrovnané utkání, domácí v průběhu zápasu vedli dvakrát o dvě branky – 2:0 a 3:1, ale v druhém poločase 
v posledních pěti minutách jsme dokázali srovnat a naší zlepšenou hrou jsme byli nakonec blízko vítězství. To by ale bylo pro domácí příliš kruté, za svůj výkon si bod určitě zasloužili," uznal vedoucí Chvaletic Jan Brunclík.

Branky: Mojžíš, Mikeš, Krupka – Hataš 2, Kuch. Poločas: 1:0.

Válec: Jansa – Kukal, J. Hron, Pospíšil, Mojžíš, Mikeš, Hájek, Krajíček, Šátek, Š. Hron, Krupka.
Tulipán: Cincibus – Wiesner, Doležal, Molnár, Kuch, Brunclík, Hataš, Pelant, Grande.

Program 6. kola: pátek:  FC Věšák Butabi – AC Tulipán Chvaletice (21, hala Obchodní akademie Kolín, rozhodčí Vosejpka, Grund), sobota: Krampol Kolín – Válec Jestřabí Lhota (18.45, hala 5.ZŠ, Mucha, Vosejpka), neděle: Stylerz Pečky – Sokol Býchory (12, hala 5.ZŠ, Pařez, Grund), Real Vodárna – Startip Řečany (17, hala Stap bar, Hervert, Pařez).

tabulka

1. Věšák Butabi⋌ 5  4 1 0 38:17 13
2. Sokol Krampol⋌  5   4 0  1 37:22 12
3. Sokol Býchory⋌ 5  3 0  2 21:19 9
4. Tulipán Chvaletice⋌ 5  2 2  1 26:15 8
5. Startip Řečany⋌ 5  2 1  2 33:21 7
6. Real Vodárna⋌ 5   2  0  3 23:32 6
7. Jestřabí Lhota⋌ 6  1 2  3 39:30 5
8. Stylerz Pečky⋌ 6    0 0  6  14:75 0