„S Jirkou jsme se vzájemně dohodli na ukončení smlouvy," uvedl manažer BC Kolín Miroslav Sodoma. „Bylo to na jeho žádost. My jsme vždycky ctili a ctít budeme to, že pokud někdo z jakéhokoliv důvodu není v Kolíně spokojen, má plné právo odejít a my mu problémy dělat nebudeme. Nechceme mít v Kolíně nespokojeného hráče a Jirka Jelínek byl nespokojený. Žádost přišla z jeho strany. Prostě se stalo a my mu přejeme ve sportovním i osobním životě všechno nejlepší. Myslím si, že on nám pomohl, stejně jako Kolín pomohl jemu. Byli jsme si vzájemně prospěšní za tu dobu, co jsme spolupracovali. Ale naše cesty se rozešli, což je ve sportu naprosto běžné," dodal Sodoma.

Podobně dopadl i Portoričan Gonzalez, který v týmu také skončil. „V tomto případě to bylo vyvoláno ze strany klubu. S Gonzalezem jsme se dohodli na ukončení smlouvy v pátek 23. listopadu, protože nepodával výkony, které jsme od něho očekávali a navíc tam byly prohřešky proti disciplíně.  Možná to vyplývá z celkové situace. Ať už z toho důvodu, že se mu zdržela část výplaty. To samozřejmě přiznáváme,  ale na to byl dopředu upozorněn," objasnil Sodoma.

V současné době klub shání náhradu za Gonzaleze. „Jelínka nikým nahrazovat nebudeme. V současné době hledáme jiného rozehrávače. Máme v hledáčku nějaké hráče a budeme se snažit tuto věc co nejdříve uzavřít, tak aby se hráč k týmu co nejdříve připojil. Pokud vše dopadne, mohl by již v sobotu proti USK nastoupit," podotkl Sodoma.
A aby těch spekulací nebylo málo, další se vyrojily po nedělní odvetě na půdě Nymburka, kam Kolín odcestoval pouze s osmi hráči, bez opor Machače a Zuzáka. „Ať v tom nikdo nehledá žádnou senzaci. Prostě jsem se z pátku na sobotu potil a nebylo mi dobře, tak jsem šel do nemocnice a tam mi nařídili týdenní klid," konstatoval kapitán David Machač.

Podobné to bylo se Zuzákem. Toho přepadly střevní potíže. V sobotu proti USK Praha  by už oba měli být v plné zbroji.
„Bohužel se sešlo v jednu chvíli hodně špatného, ale lepší teď proti Nymburku, kde šance na úspěch byla velmi malá, než proti soupeřům, kteří nás čekají a s nimi můžeme a já věřím, že budeme bojovat o výhru," uzavřel Sodoma.