„Dá se říct, že se hrálo o pověstných šest bodů, protože soupeř byl v tabulce před námi. Nyní jsme ho o dva body předskočili. Z tohoto pohledu jsou to pro nás velmi cenné tři body. Navíc se blížíme do poloviny soutěže a již se začínají rozdávat karty o celkové umístění," uvedl hrající trenér Kolína Michal Škopek.

Domácí sice začali aktivně a náporem, ale tohle byl zápas Lukáše Slezáka, který nastřílel čtyři góly. Svoji kanonádu rozjel již ve čtvrté minutě, kdy prošel přes dva domácí obránce a pak přehodil brankáře. O dvě minuty později pojistil druhým gólem své sólo.

„Domácí se tlačili do naší šestky, ale celkem jsme pozorně bránili, ale hlavně v důležitých momentech byl vidět bezchybný Kašpar v naší brance," podotkl Michal Škopek.

„Hráči Brandýska směrem dopředu byli na tom dobře, ale dozadu měl problémy. To jsme po velmi pěkných akcí dokázali využít a v poločase šli do pohodového vedení o čtyři branky. Jenže minulý zápas jsme také vedli o čtyři branky a následný vývoj zápasu neustáli a prohráli, což nás stále mrzí. Takže pokyny byly jasné, hrát stále pozorně v obraně a směrem dopředu velmi jednoduše se zakončením. To se nám celé utkání také dařilo a z předvedené hry máme pochopitelně radost," dodal Michal Škopek.

Další utkání hraje Kolín doma. V sobotu od 19.15 hodin ve Stapu slánský Hrasl.

Branky: Slezák 4, Linhart, Funda, Kovařík, Živný, Seifert. Poločas: 0:4.
Sestava: Kašpar – Seifert, Hejduk, Kotek, Živný – Linhart, Slezák, Kovařík, Funda – Škopek.