Butabi – Borky liga 7:2

Aktivněji vstoupila do utkání Borky liga, která Butabi dlouho nepouštěla do hry. Z tlaku ale nic nevytěžila. Naopak domácí, jakmile se dokázali vymanit z defenzívy, ihned trestali a dostali se do pohodového vedení 3:0.

Obrázek hry byl nadále stejný. Borky liga se snažila individuálně prosazovat, ale na kvalitní obranný val Věšáku nedokázala najít recept. Když už její hráči dokázali obranu prolomit, tak jim v cestě stál vynikající brankář Dejmek.

Hostům se však skórovat podařilo z rohového kopu, Butabi ale dokázalo znovu reagovat a do druhého poločasu vstupovalo s pohodlným náskokem 5:1.

Po změně stran si Věšák hlídal luxusní náskok a ještě dva góly přidal. Náladu mu nepokazil ani inkasovaný gól.

„Konečné skóre a plný zisk bodů nás udržuje v boji o titul, který máme stále ve svých rukou. Nyní se všichni soustředíme na další duel proti Kutné Hoře. V posledním kole hostíme Přelouč a tam se zřejmě bude rozhodovat o titulu,“ uvedl obránce Butabi Ondřej Vaňkát.

„Věšák byl favoritem utkání, ale věřili jsme, že se jim dokážeme minimálně vyrovnat. Ze začátku se nám celkem dařilo, drželi jsme míč a zdálo se, že by jsme mohli jít do vedení. Opak byl pravdou, po jedné naší nepřesné rozehře jsme si dali vlastňák a už se to vezlo. Snažili jsme se sice vyrovnat, ale zároveň jsme nechávali okna v naší obranné hře a zkušeně hrající domácí nás trestali z brejků. Když jsme přece vstřelili branku, dokázali dvakrát odpovědět a do šaten se šlo za stavu 5:1. Druhá půle byla víceméně dohrávací,“ konstatoval brankář Borky ligy Marek Cimpl.

Jeho tým v sobotu hostí lídra a chce předvést lepší výkon.

„Naším cílem bude dosáhnout lepšího výsledku, než jsme zaznamenali v Přelouči, kde nám domácí nasázeli 12 branek. Soustředíme se spíše na poslední kolo proti Krampolu, kde se pokusíme vybojovat konečné čtvrté místo,“ dodal Cimpl.

Branky: Kasal 3, Šindelář 2, Lev 2 – O. Puk, Homba. Poločas: 5:1.
Butabi: Dejmek – Jirkovský, Kasal, Kopáček, Libor Křelina, Šindelář, Lev, Vaňkát.
Borky liga: Cimpl – Hanuš, Homba, Hradílek, Javůrek, Mbemba, M. Puk, O. Puk, Váňa.

Přelouč – Řečany 6:3

Šlágr kola viděla zaplněná hala, kde se tísnilo 140 fanoušků. Ti viděli celkem devět gólů a výhru domácího výběru.

„Do zápasu s Řečany jsme šli prakticky v nejsilnější možné sestavě, chyběl nám pouze Cápay a na poslední chvíli vypadl i nemocný Sůra. I tak jsme ale náročný zápas zvládli,“ potěšilo vedoucího Přelouče Václav Rokyta.

„Od prvních minut se hrálo na krev, ani jeden tým nechtěl tomu druhému pustit ani centimetr volného prostoru. Řekl bych, že oba týmy podaly výkony na hranici svých sil, což v závěru ocenila i zaplněná hala,“ dodal Rokyta.

„Zápas moc krásy nenabídl. Hlavně z naší strany to byla fakt bída. Asi jsme se z toho prostě po….,“ posteskl si kapitán Řečan Lukáš Hostinský.

Branky: Novák 2, Janecký 2, Vančura, Dlask – Bank 2, Živný. Poločas: 2:1.
Přelouč: Záruba – Jirka, Machačný, Janecký, Machač, Šimon, Dlask, Jedlička, Vančura, Pokorný, Rokyta, Hajn, Novák.
Řečany: Loužil – M. Tichý, Bank, Hostinský, Haupt, Ludvíček, Rozsévač, Š. Tichý, Živný.

Další výsledek: Chvaletice – Kutná Hora 4:4 (3:3, Mihovský, Beránek, Hrečín, vlastní – Mukařovský, Laštovka, Jeřábek, Piskač). 

Pořadí: 1. Přelouč 23, 2. Butabi 21, 3. Řečany 19, 4. Krampol 13, 5. Borky liga 11, 6. Chvaletice 7, 7. Kutná Hora 6.
Program 13. kola, čtvrtek: Kutná Hora – Butabi (20.15), sobota: Borky liga – Přelouč (16.30, Stap bar), neděle: Řečany – Krampol (20, hala Přelouč), volno – Chvaletice.