„Sama jsem takovýto výkon rozhodně nečekala, mým cílem bylo se v prvním závodě dostat za šedesát metrů,“ smála se po závodě majitelka nového nejlepšího českého výkonu tohoto roku, kterým se zařadila na osmé místo aktuálních světových tabulek.

Lepší vstup do atypické sezony, jejíž vrchol – mistrovství světa v katarském Dauhá je na programu až na přelomu září a října, si trojnásobná mistryně světa asi nemohla přát.

Dařilo se ale i dalším závodnicím. Druhá Petra Andrejsková předvedla výborných 56,68 metru, což je její nejdelší hod po zranění kolena a čtvrtý nejlepší výkon v České republice. Třetí Martina Píšová si dokonce vylepšila osobní rekord na 52,50 metrů a čtvrtá Andrea Drápalová poslal oštěp na 49,94 metru.

Blýskly se i mladé domácí oštěpařky. Žákyně Anna Radikovská potvrdila výbornou formu a už letos potřetí překonala výkonem 40,10 metru čtyřicetimetrovou hranici, dorostenka Žaneta Vrbová hodila 39,52 metru, sedmibojařka Natálie Olivová měla radost z velkého zlepšení na 36,75 metru a Markéta Hartmanová hodila 36,12 metru.

Soutěž mužů vyhrál Kryštof Kozač z SK Jeseniova výkonem 60,86 metru před kolínským Pavlem Krejčou (58,16).

V hodu kladivem předvedl nejlepší výkon junior Karel Hanuš, který poslal šestikilogramové náčiní na 59,05 metru a radost z nového osobního rekordu 45,53 metru měla domácí dorostenka Eliška Drábková. 

Jiří Tuček

Ilustrační foto
Petr Linart byl u všech devíti branek svého Hero Teamu