Podmínky byly pro závod příznivé, když rtuť teploměru vystoupala až na 11 stupňů, a především kolínští kladiváři Dominik Král a Jan Balát předvedli uprostřed zimní přípravy vynikající výkonnost.

Oba dva totiž výrazně přepsali kolínskou historickou listinu oddílových rekordů! Dominik Král, který i v roce 2018 zůstává v kategorii dorostenců, poslal pět kilogramů těžké kladivo až do vzdálenosti 66,40 m, čímž posunul své i kolínské historické maximum o téměř čtyři metry a v poslední den roku přeskočil na čele českých tabulek za rok 2017 vítkovického Lukáše Vrožinu!

Velkou radost z posledního výkonu v kategorii juniorů, kterou už 1. ledna opouští, měl také junior Jan Balát. Tomu se podařilo v posledním možném závodě překonat svůj vlastní kolínský rekord téměř o dva metry, ale zároveň také hodem dlouhým 60,09 m pokořil šedesátimetrovou hranici.

Z dalších závodníků ukázal dobrou formu také dorostenec Karel Hanuš, který hodil 55,42 m, soutěž mužů vyhrál Miroslav Novotný výkonem 46,20 m a dorostenka Barbora Houžvičková poslala své náčiní do vzdálenosti 47,50 m.