K jakým hráčským změnám došlo oproti loňské sezoně?
Tým zůstává pohromadě, jen se asi neuvidíme s Lukášem Živným, který se soustřeďuje na své působení v ČFL ve velkém fotbale.

Kolik hráčů máte v kádru?
SKP Kolín má A i B tým a v případě nutnosti si hráči vypomáhají. Celkově se jedná asi o třicet hráčů.

V loňské sezoně jste skončili na sestupovém místě. Nakonec jste ale díky malému počtu týmů v soutěži zůstali. Váhali jste, jestli v divizi zůstat?
Hráčům jsem dopředu oznámil, že pokud spadneme z divizní soutěže, že tým přihlásím v Okresní futsalové lize. Hráči ale i tak chtěli hrát dál alespoň krajský přebor, což mě potěšilo, ale nakonec kvůli problémům v obsazenosti divize jsme zůstali dál v této soutěži.

Koho považujete za favorita a naopak outsidera?
Myslím, že o prvenství bude bojovat Dalmach Turnov a naopak o udržení v soutěži Kobylisy Praha.

Soutěž bude hrát pouze osm celků. Pamatujete takhle bídný ročník, co se týká počtu startujících?
Ne, nikdy. Divize A obecně patří od založení soutěže v roce 2003 k výkonnostně nejlepší soutěži v republice a skoro všechny týmy ve druhé lize byly našimi soupeři v minulých letech.

Čemu přikládáte malý zájem?
Jednoznačně finance. Hráči ve druhé lize jsou finančně ohodnoceni, ale v rámci divizí to už tak není. Následně zde hraje velký rozdíl výkonnost plynoucí z možnosti trénování, protože spousta kluků to má jako doplněk k velkému fotbalu.

Divize bude mít nový herní model. Po základní části, v níž se celky ve vzájemných zápasech utkají dvakrát, bude pokračovat nadstavbovým play off. Co tomu modelu říkáte?
Sám jsem zvědav, ale osobně jsem zastáncem klasického systému. Uvidíme.

Kdy budete mít hrací den?
SKP Kolín A bude hrát svá domácí utkání vždy v sobotu od 19.15 hodin v kolínské sportovní hale stavební školy Kolín (Stap Bar – pozn. red.).

Jste ředitelem Okresní futsalové ligy. Kdy tato soutěž startuje a kolik ji bude hrát týmů?
Okresní liga startuje 6. listopadu. Novou sezonu zahájí tým NPC Kutná Hora v nové kutnohorské hale proti Řečanům. Soutěž má čtrnáct týmů.

Soutěž má dvě ligy. To musí hřát u srdíčka, že je o ní zájem…
Jsem samozřejmě rád, že soutěž dokážeme držet a je celkem prestižní, bohužel především na Přeloučsku. V současné době dokonce tři týmy mají i béčka. Škoda, že se nedokáže soutěž víc prosadit zde na Kolínsku a na Kutnohorsku.

Jakou máte vizi s tímto projektem?
Chtěli bychom tuto soutěž víc rozšířit i na Poděbradsko. Myslím, že je ideální, když kluci na jaře a na podzim hrají fotbal a přes zimu se neválí doma a hrají futsal. Super by bylo mít tři výkonnostní soutěže nebo první ligu a dvě druhé.

Jste ve sportu hodně činný. Trénujete fotbalisty Býchor, futsalisty Kolína, řídíte Okresní soutěž, jezdíte závody na jachtě. Jak si nejlépe od sportu odpočinete?
Samozřejmě je to náročné na čas a rodina dostává zabrat, ale všechno jde a proto nechápu, že lidi dnes nechodí trénovat nebo nemají o nic zájem. Největší relax a také prožitek z celé té aktivity mám, když se uspěje, vyhraje a je sranda v kabině, v autě na cestách nebo na palubě lodi.

Nedávno jste vyhrál mezinárodní závody v Chorvatsku. Podruhé v řadě. Přibližte, o jaké závody šlo?
To je na delší povídání. V námořním jachtingu je ročně asi deset takových závodů pořádaných nějakým českým organizátorem, ale jen půlka je s mezinárodní účastí cizích posádek. Regatu, kterou se nám podařilo podruhé v řadě vyhrát, je právě regata s mezinárodní účastí posádek ze Slovenska, Maďarska, Slovinska apod. Letos startovalo jednadvacet stejných lodí.

VizitkaVěk: 48 let
Bydliště: Kolín
Zaměstnání: středoškolský učitel
Sportovní úspěchy: 11 let ve fotbalové reprezentaci Policie ČR, dvakrtát mistr republiky Policie ČR ve futsale, dvakrát mistr světa ve fotbale ozbrojených složek, 2. liga ve futsale. Několikrát postupy ve fotbale a futsale v rámci hraných soutěží, dvakrát účastník mistrovství republiky v zápase řecko – římském jako junior, vicemistr mezinárodní regaty 2015, a vítěz regaty Marten cup 2017, 2018
Oblíbený film: Drsná planina, Nebe a dudy
Oblíbená muzika: hard rock – například W.A.S.P
Oblíbené jídlo: všechno sladké – palačinky, ovocné
knedlíky.
Oblíbené pití: pivko
Motto: I když vyhraješ, respektuj a měj úctu k soupeři