„V letošním ročníku třetí nejvyšší soutěže bude hodně neznámých. Do hry se vrací bývalý ligový tým 
z Teplic, ale bude hrát pod jiným názvem. Dále se 
z druhé ligy odhlásily nebo spadly čtyři týmy. Takže si myslím, že soutěž bude těžší než v minulých ročnících a proto, pokud budeme hrát 
v patrech tabulky, které nebudou ohroženy sestupem, budeme spokojeni. Přeci jenom to všichni hrají zdarma a jako doplněk k fotbalu," uvedl Michal Škopek.

K jakým změnám došlo oproti loňské sezoně ve vašem kádru?
Tým se rozšířil o našeho odchovance Petra Váňu, který se nám vrátil z ligového Benaga, ale bohužel se zranil ve velkém fotbalu. Dále budeme chtít přivést Antoše z Kutné Hory a v dresu se již také ukázal Lukáš Vorlíček, který ale má velké vytížení ještě 
v jiných aktivitách, tak nevím, jak to bude všechno stíhat. 
V trestu je Michal Rejthárek, který si ještě podzim nezahraje, a 
v brance skončil Cincibus, a to z pracovních důvodů. Jinak by měl tým zůstat pohromadě.

Začátek futsalové sezony se tradičně kříží s tou fotbalovou. U vás nastupuje převážná část hráčů, kteří ještě aktivně hrají velký fotbal. Jak moc těžké je dávat sestavu dohromady?
V tomto období je to samozřejmě velký problém. Občas vypomůžou hráči 
B týmu, ale problém je
v tom, že pokaždé nastupujeme v jiném složení, nebo výkonnost některých hráčů na divizní úroveň již nestačí, protože ani nemáme možnost trénovat. Není hala.

Někteří hráči dostávali od trenérů zákaz hrát futsal, přestože sami chtěli nastupovat. Probíral jste toto téma s jednotlivými trenéry z fotbalu?
To je pravda. Někteří hráči si dokáží ve svých týmech futsal prosadit, nebo se to neřeší. Bohužel ale jsou tací, kteří to hráčům zakazují, protože se bojí, že se zraní či nebudou moct pak na zápase fyzicky. Těch důvodů si najdou víc. To, že si ale dělají páteční tréninky, kde pak hrají na dvě a kde samozřejmě může lehce dojít ke zranění hráče, je přeci stejné. To mě na nich mrzí. Kdo prošel futsalem, musí uznat, že mu to ve velkém fotbale pomohlo, a to především v řešení krizových situací, když je hráč pod tlakem. Je méně zbrklý, má lepší přehled a umí zakombinovat, a to i v útočné fázi.

Blíží se start Okresní ligy. Ta začíná v polovině listopadu. Kolik je přihlášených týmů a budou opět rozděleny do dvou lig?
Zatím víme, že by měl být stejný počet týmů jako vloni, ale konečné číslo a systém soutěže budeme znát za týden. Předpokládám, že to bude ale jako v loňské sezoně. Tedy první a druhá liga.

Jste hlavním hnacím motorem futsalu na Kolínsku. Na jakou úroveň byste chtěl tento sport dostat?
Kdybych měl možnost rozpočtu jako průměrný celek v I. A třídě, tak jsme ve druhé lize, což by si Kolín zasloužil. Ale nedostatek financí a hracího prostoru to nedovolí. V současnosti si myslím, že vytěžujeme 
z minima maximum, což dokazuje konečné čtvrté místo v loňském divizním ročníku.

Nejenže se staráte o futsal na Kolínsku, ale ještě aktivně hrajete klasický fotbal v Býchorech. Těm se moc nedaří. Jsou třetí od konce. Probíhající sezona zatím nic moc…
Jsem rád, že můžu ještě fotbalově působit ve svých 46 letech v Býchorech a snad trochu pomoct. Do hry se od trenéra dostávám, takže zde jsem spokojen. Nedaří se, ale podle mého názoru ze dvou důvodů. Klub nemá výkonnostně kvalitního útočníka a pak klub nemá evidentně oblibu u rozhodčích, neboť „neplatí" a tím pádem některé výroky či nevýroky rozhodčích při řízení utkání neodpovídají objektivitě.