Tyto závody berou reprezentační trenéři jako generálku před nadcházejícím mistrovství Evropy, proto do Prahy přijela kompletní česká reprezentace. Také zahraniční výpravy přivezly velmi kvalitní závodníky a tak o skvělé zápasy nebyla nouze.

Klání probíhalo ve dnou dnech. V sobotu tradičně soupeřily žákovské a seniorské kategorie a neděle patřila juniorům. Závodilo se ve čtyřech disciplínách: technické sestavy, sportovní boj, speciální techniky a silové přerážení. Utkání probíhala na šesti rinzích a tím měla rychlý spád. „Menší radost to však dělalo občas našim koučům. Ačkoli ve třech, v jednu chvíli jsme měli najednou čtyři závodníky v ringu,“ smály se Radka Heydušková, hlavní trenérka kolínského oddílu. „Naštěstí máme již vyškolené některé zapálené rodiče, kteří novou roli koučů zvládli na jedničku. Že by třeba také začali cvičit,“ přidala Heydušková.

Tím, že se tyto závody řídily mezinárodními pravidly, sportovní boje seniorů a juniorů probíhaly tabulkovým systémem každý s každým. A tak jednotliví závodníci měli minimálně dva až čtyři sportovní zápasy podle počtu lidí v tabulce a podle toho, zda postoupili ze své skupiny do bojů o medaile.

Naše škola Silla se umístila ziskem deseti zlatých, šestnácti stříbrných a osmi bronzových medailí na neuvěřitelném třetím místě v pořadí škol.

Z fotbalového utkání I.B třídy Velim B - Vykáň
Velimská rezerva neposiluje. Vypomůže si hráči A týmu a dorostenci

„Po prvním soutěžním dnu jsme dokonce vedli, neboť v žákovských kategoriích téměř všichni vybojovali zasloužené medaile. Dokonce ve třech kategoriích jsme měli čistě sillácké finále a obsadili tak první i druhá místa,“ radovala se trenérka.

Nejlepší výsledky

Lucie Heydušková - 1.místo tul 3.kup, 1. místo boj - 45kg, 2. místo tki
Jana Korušková - 1. místo boj - 40kg a 2. místo tul 3.kup.

Dalšími, kteří si domů odnesli zlaté medaile jsou Plzáková tul 7.kup, Polák tul 7.kup, Mošková tul 5.kup, Stuchl tul 1.kup a Hrčková Sára boj -35 kg.

V neděli to bylo o poznání těžší, protože téměř všichni kolínští závodníci nastupovali proti reprezentantům. I tak se ve velké konkurenci neztratili a tvrdě vydřeli cenná umístění. „Avšak tento den cinklo pouze jedno zlato a proto jsme sobotní vedení pořadí škol neudrželi. Ale v porovnání s lety předchozími šli naši junioři neskutečně nahoru a často je od zlata dělil jen malý kousek,“ řekla Heydušková. V neděli Silláci vybojovali šestkrát stříbro a čtyřikrát bronz.

Nejlepší juniorské závodnice

Petra Heydušková - 1. místo boj + 60 kg, 2. místo tki a 3. místo tul
Adéla Ševčíková – 2. místo boj - 64 kg a 3. místo tul
Valentýna Kargerová - 2. místo boj a 3. místo tul

Všem závodníkům, rozhodčím, koučům a rodičům děkuji za předvedené výkony a podporu a těším se na další společné akce,“ uvedla po závodech Radka Heydušková.