„Po minulé prohře s favorizovaným Libercem na domácí palubovce jsme si spravili chuť. Pražský Wizard, se kterým jsme se potkali před třemi lety v kvalifikaci o postup do divize, jsme opět porazili," uvedl hrající trenér Michal Škopek.

„Domácí zápas začali aktivně. Měli pohyb, dobře kombinovali a snažili se o futsal 
s rotací hráčů na hrací ploše. My jsme však pozorně bránili a počáteční tlak tak ustáli," podotkl Škopek.

Postupně se hra vyrovnala a hrálo se velmi otevřeně. Šance byly na obou stranách, ale nikdo nedokázal otevřít skóre.

Nájezd Macháčka, Linharta nebo volej Škopka zůstaly neproměněny. „V závěru jsme sice začali být lepším týmem, ale domácí dokázali využít dvě naše nepřesnosti a z brejku zahrozit. Naštěstí se jim skórovat nepodařilo, takže do šaten se šlo za neuvěřitelného stavu 0:0," poznamenal Škopek.

Do druhé půle vstoupil Kolín mnohem aktivněji. Dlouho mu ale trvalo, než se gólově prosadil. „Macháček měl opět nájezd, ale zalekl se své šance. Brankář těsně přede mnou vyrazil míč a střely Linharta, Slezáka skončily těsně vedle. Necelé dvě minuty do konce jsme se přeci jen zaslouženě díky výbornému, kolektivnímu výkonu a především díky Lukášovi Seifertovi, který odehrál velký zápas, dočkali. Nejprve Lukáš zatáhl míč po levé straně a na zadní tyči našel Lukáše Slezáka, který pak v pohodě otevřel skóre. Vzápětí opět Lukáš Seifert zatáhl identicky míč opět po levé straně, avšak tentokrát vystřelil a kolmou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci," popsal klíčové situace Škopek.

Domácí ještě zkusili power – play, hru bez brankáře, a díky tomu se jim dvacet vteřin před koncem podařilo snížit. Víc jim ale hosté nepovolili. „Odehráli jsme velmi dobré utkání," pochvaloval si Škopek.

Kolín se díky výhře posunul na třetí místo tabulky. 
O další body bude bojovat v sobotu doma. Od 19.15 hodin hostí v hale Stap bar slánskou Čechii. Té patří sedmá příčka.

Branky: Seifert, Slezák. Poločas: 0:0.
Sestava: Cincibus – Škopek, Seifert, Šváb, Hejduk – Macháček, Slezák, Marek, Linhart.