„Od začátku to bylo velice vyrovnaný, za celý první poločas se nepodařilo nikomu výrazněji odskočit, až v závěru se Budějovice dostaly do vedení o jeden bod. Po změně stran to bylo podobné. Až do 52. minuty, kdy se nám v rozmezí dvou minut podařilo odskočit na rozdíl tří košů a díky tomu jsme to vedení uhájili až do konce," uvedl trenér Kolína Radek Honzíček.

„Hráli jsme týmově. Navíc jsme  využili toho, že Štěpán Kubíček měl proti sobě nejslabšího obránce, takže jsme se snažili útoku připravovat tak, aby z hlavní čísti je zakončoval on. To se mu dařilo. Na druhé straně ve druhé čtyřce jsme se snažili víc hrát na holky, což nám cíl splnilo, protože Tereza Paďouková dala pět košů," dodal Honzíček.

„Na druhou stranu jsme věděli, že osmdesát procent košů dávají Krejčí a Bláža. Připravovali jsme se na to, ale stejně se nám tomu nepodařilo zabránit. Krejčí nám dal osm košů a Bláža pět," podotkl.

V dalším kole hraje Kolín  doma se Znojmem. Utkání se hraje v neděli od 11.30 hodin v Kostelci nad Černými lesy. „Už toto kolo napoví o tom, jestli máme šanci vyhrát základní část. Brno totiž hraje v Českých Budějovicích. Je to poslední šance, kde může klopýtnout. Na druhou stranu mu musíme všechno vyhrát," řekl Honzíček.

Sestava a body: Sládek 1, Š. Kubíček 9, Čermáková 2, Čejková 1 – Martínek 3, M. Kubíček 1, Paďouková 5, Motáková 1. Poločas: 11:12.