Utkání začalo pro Čechy jako z říše snů. Po pár vteřinách otevřel skóre kapitán Slováček a v 10. minutě zvyšoval Jošt už na 6:0 pro český tým! Francouzi dvěma rychlými góly sice snížili na 2:6, ale to české akademiky nerozhodilo a do přestávky si vrátili šestibrankové vedení – 8:2.

Druhý poločas už takové gólové hody nepřinesl. V předposlední minutě sice Mohoudine snížil na 3:8, ale poslední minuta patřila českému výběru. David Drozd dvěma góly zkompletoval hattrick a mezi střelce se zapsal i jeho bratr Pavel. Parádní vítězství 11:3 udělalo tečku za povedeným šampionátem s bronzovým odleskem.

„Chtěl bych hráčům poděkovat za přístup k celému turnaji, včetně zápasu o třetí místo. Tento tým prokázal obrovskou kvalitu i odhodlání. Třetí místo je obrovský úspěch českého futsalu," řekl po zápase trenér českého mužstva David Frič.

Česká republika vs. Francie 11:3 (8:2)
Branky: 1. a 7. Slováček, 6. a 14. Vnuk, 6. a 10. Jošt, 8. Křemen, 13., 40. a 40. D. Drozd, 40. P. Drozd, - 11. Belhaj, 11. Pereira, 39. Mohoudine.
Sestava ČR: Mareš (21. Konečný) – Křemen, Mažári, D. Drozd, P. Drozd, Slováček, Jošt, Štrajt, Ovčačík, Vnuk, Kubelka, Holý. Trenér David Frič.

Výsledky ČR na AMS 2016
Zákl. skupina: Česká republika – Nový Zéland 14:0, Česká republika – Argentina 3:1
Čtvrtfinále: Česká republika – Thajsko 3:2
Semifinále: Česká republika – Rusko 1:5
O 3. místo: Česká republika – Francie 11:3

Bronzoví medailisté z AMS 2016
Marek Konečný SK Kladno
Martin Mareš AC Sparta Praha
David Drozd Mados MT Hradec Králové
Pavel Drozd Mados MT Hradec Králové
Michal Holý Interobal Plzeň
David Jošt AC Sparta Praha
Jan Křemen AC Sparta Praha
Matouš Kubelka AC Sparta Praha
Patrik Mažári SK Kladno
Jan Ovčačík Helas Brno
Matěj Slováček ERA-PACK Chrudim
Michal Štrajt Interobal Plzeň
Tomáš Vnuk Interobal Plzeň