SK Volejbal Kolín – Zruč nad Sázavou 1:3

Trenér Miroslav Šotola mohl přivítat navrátilce Kočího. Nadějný blokař musel ze studijních důvodů vynechat téměř celou podzimní část sezony.

Domácí začali bez respektu. Dařilo se na útoku, blokaři, oproti minulým utkáním, přispívali tučným bodovým ziskem. K tomu se přidala bojovnost v poli a hosté museli řešit nečekaný problém, s vyrovnanou koncovkou určitě nepočítali. První set nakonec rozhodly chyby kolínských hráčů v útoku. Hosté vyhráli 25:23.

I druhý set byl vyrovnaný, domácí podávali stále dobrý výkon. Dařilo se i na nahrávce, nahrávač Vejdělek ukázal svou vzrůstající formu. Jedinou slabší stránkou domácích byl příjem podání. Nejvíce chyboval libero Havel. I přesto dospělo druhé dějství do vyrovnané koncovky. Domácí byli však v útoku opět impotentní a prohráli 24:26.

Třetí sada nabídla stejný obrázek jako první dvě dějství. Domácí bojovali a vytvořili si náskok. Za stavu 19:14 pro Kolín se však zranil kapitán domácího týmu a smečař Tomíšek. Na hřiště nastoupil na jeho post blokař Kočí. Kolín musel lepit sestavu a na výkonu to bylo samozřejmě znát. Domácí i přes tuto komplikaci vyhráli třetí set 25:20.

Do čtvrté sady nastoupil na post universálního hráče blokař Nutil, Kočí obsadil svůj klasický post blokaře. Přes veškerou snahu nebyli domácí v takto poskládané sestavě schopni čelit kvalitnímu soupeři, jako je Zruč nad Sázavou. Čtvrtou sadu prohráli 19:25 a celkově 1:3 na sety.

Sestava: Tomíšek, Kopecký, Gojný, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero). Střídal: Kočí. Sety: – 23, – 24, 20, – 19.

SK Volejbal Kolín – Zruč nad Sázavou 0:3

I druhý zápas byl poznamenán zraněním kapitána Tomíška a nestandardní sestavou Kolína. Domácí tahali celou dobu za kratší konec a prohráli 0:3. „Sice jsme dvakrát prohráli, ale naše výkony nebyly nejhorší. Kvalita Zruče byla znát," řekl trenér Miroslav Šotola.

V prvním zápase odehrál Kolín jedno z nejlepších utkání v podzimní části. Nebýt zranění kapitána Tomíška, které ovlivnilo konec prvního utkání a celé utkání druhé, sahali domácí po bodech do tabulky.

V dobrém světle se ukázal nahrávač Vejdělek, který se stále zlepšuje. Povedené utkání sehráli i blokaři Nutil, Havlíček a univerzál Kopecký.

V posledním utkání tohoto kalendářního roku se Kolín představí v sobotu 12. prosince na palubovce Roztok u Prahy. Vzhledem k obrovské absenci pojede toto utkání spíše odehrát. Dobrou zprávou je, že kapitán Tomíšek má jen natažené vazy a po Vánocích by měl být v pořádku.

Sestava: Kopecký, Gojný, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Kočí, Havel (libero). Sety: – 19, – 18, – 12.

(Bořek Volejník)