„Musíme ale poslední dva zápasy vyhrát a čekat na zaváhání soupeřů,“ uvedl trenér Michal Škopek.

Na půdu pátého celku neodjížděl Kolín v úplně ideální sestavě. „Ale jak se již několikrát potvrdilo, tak jsme paradoxně odehráli dobré utkání,“ podotkl Škopek.

V kolínském dresu se objevil nový hráč – Vlado Kisil z Ukrajiny. „Přestože se smolně zapsal do statistiky prvním gólem do vlastní sítě, bude jinak určitě platným hráčem pro další naše utkání,“ je přesvědčený kolínský kouč.

Domácí útočník nastřelil míč na zdaní tyč, kde si dobíhající Kisil vrazil míč za záda jinak výborně chytajícího Kašpara. Zanedlouho rozhodčí nařídil proti Kolínu penaltu, kterou domácí hráč proměnil.

„Za stavu dva nula jsme bohužel špatně vyřešili dvě velké příležitosti a následně neproměnili dva přímé trestné kopy. V závěru poločasu jsme obdrželi třetí branku, ale dál jsme se snažili aktivně do útočné hry,“ poznamenal Škopek.

Kolínu se podařilo konečně skórovat, kdy Slezák parádní střelou pod víko snížil. „Domácí tým jsme přehrávali, ti jen čekali na brejky a často hráli až za hranicí dovolených zákroků,“ řekl Škopek.

Jeho svěřenci byli častokrát ve výhodných střeleckých pozicích, ale nevyřešili situaci dobře. Domácí naopak dokázali z brejků skórovat.

V průběhu druhé půle Kovařík snížil dorážkou na rozdíl dvou gólů. Domácí přidali na agresivitě a načítali se jim fauly. To hrálo Kolínu do karet. „Měli jsme možnost zahrávat opět dva trestné kopy, ty jsme tentokrát proměnili, ale další fauly rozhodčí již nepískli. V závěru domácí své vítězství ubránili,“ posteskl si Michal Škopek.

Kolín sice zůstal po porážce poslední, stále však má šanci za záchranu. Rozhodne předposlední kolo, v něm hostí druhou Legii Příbram. Utkání se hraje v sobotu od 19.15 hodin v hale Stap bar.

Branky: Slezák, Štítkovec, Kisil, Kovařík. Poločas: 3:0.
Kolín: Kašpar – Škopek, Kisil, Funda – Slezák, Linhart, Štítkovec, Kovařík.