„Doufejme, že se od druhého vítězství v řadě budeme moci odpíchnout do další fáze soutěže. Byla to pro nás zkouška zralosti. Před utkáním jsem hráčům říkal, že pokud vyhrajeme, tak si dokážeme, že patříme někam výš, než jsme teď. Pokud bychom prohráli, zůstali bychom stejnými sraby jako do teď," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

„Brno panovalo na hřišti prvních pět minut, hrálo v pohodě a bylo lepším týmem. Ličartovský převzal úlohu dirigenta v našem týmu, rozehrával dobře a nakopl tým k obratu. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme poté asi 25 minut zápasu vedli. Využili jsme hlavně nezkušenosti brněnských rozehrávačů, Ličartovský byl o třídu zkušenější. Když chybí Prášil a Marić, tak má Brno pouze skromný výběr hráčů a díky Bohu jsme toho využili. V posledních dvou utkáních jsme se odrazili hlavně od dobré obrany a doufám, že tomu tak bude i ve zbytku sezony," dodal Benáček.

„Dneska se mi strašně špatně odpovídá. Začali jsme přesně tak, jak jsme chtěli, vedli jsme 9:0 a po skvělém začátku zase přišel obrovský pád a naše další exploze, šňůra soupeře 15:0 a už jsme se nedokázali znovu nahodit. Samozřejmě Kolín prokázal svoji větší zkušenost. Máme těžkou pozici, každý tým v extralize má pár zkušených hráčů nebo nějaké cizince a žádného soupeře nemůžeme podcenit. Nám chybí to nejzkušenější, co máme a to je Jarda Prášil. Dnes byl sice převlečený, ale nechtěli jsme ještě riskovat, když tak dlouho chyběl. K tomu přišel před zápasem Zachrla, že má horečku skoro 40, Marić trénuje tři dny. Když nám ze sestavy vypadnou nejzkušenější hráči, tak to nemáme jak dohnat. Dát doma za tři čtvrtiny 30 bodů, to je nepochopitelné a ani si nemyslím, že to bylo tak dobrou obranou Kolína. Já jsem na hráče žádný tlak nevytvářel, ale asi sami podvědomě věděli, že by s předposledním Kolínem mohli vyhrát. Doufám, že v některém zápase budeme opravdu stoprocentně kompletní. Náš tým na to má, ale zatím nejsme schopni to prodat," řekl po utkání trenér Brna Vladimir Paunović.

Kolín se podruhé v řadě představil před kamerami televize Slovak Sport a podruhé vyhrál. Snad se jeho jízda nezastaví v sobotu proti Jindřichovu Hradci. Tento duel totiž žádná televize nevysílá.

Body: Krakovič 14, Šiška 12, Semerád 9, Norwa 8, Dygrýn 5, Šmíd 5, Jokl 2, Maric 2 - Ličartovský 23, Field 10, Sýkora 10, Machač 9, Harčár 8, Chán 6, Horák 4, Vocetka 4, Faifr 2. Rozhodčí: Dolinek, Vondráček, Janovský. Střelba 2 body: 41/18:47/24. Trojky: 22/4:19/6. TH: 17/9:19/10. Doskoky: 35:43. Chyby: 22:20. Průběh: 19:17, 29:37, 39:59.