Kladno – Kolín 61:75

„V prvním utkání kvalifikace jsme zvítězili, ale nebylo to tak jednoduché, jak jsme chtěli. Do utkání jsme vstoupili vcelku dobře, vytvořili si náskok a nic nenasvědčovalo vyrovnanému utkání. Byla jen škoda soupeřovy proměněné trojky těsně před koncem první čtvrtiny, po naší ohromné chybě. Další průběh byl daleko vyrovnanější a soupeř stále držel naději na výhru," uvedl trenér Miroslav Sodoma.

„Do druhé půle jsme vstoupili znovu vcelku dobře a vytvořili si slušný náskok, který nám dával klid do koncovky. V poslední čtvrtině jsme své vedení uhájili a splnili svůj stanovený cíl," podotkl Sodoma.

„Přestože náš výkon zdaleka nebyl ideální ani v obraně, ani v útoku, kde soupeř celý zápas praktikoval zónovou obranu, je třeba kluky pochválit za bojovnost a nasazení po celé utkání. Důležité je, že i když se nedařilo hrát podle představ, kluci bojovali až do samého konce a šli za vítězstvím," dodal.

Body: Kosík 23, Vetor 18, Vacek 13, Somberg 10, Vlček 5, Kropáček 2, Merta 2, Macháček 2.

Kolín – Liberec 70:97

Utkání o přímý postup do ligy Kolínu nevyšel. S Libercem prohrál o 27 bodů. „Hlavní příčinou byl velice špatný vstup do utkání, který mohl být ovlivněn i kratší pauzou mezi utkáními, než měl soupeř a také tím, že jsme na první vítězství ve skupině museli vydat daleko více sil než soupeř. Též se na tom podepsaly nemoci hlavních opor v týdnu těsně před utkáním," konstatoval Miroslav Sodoma.

Doslova po hrůzném vstupu do utkání vstali mladí Kolíňáci z mrtvých a ještě ve druhé čtvrtině se do utkání vrátili. „Snížili jsme hrozivý náskok soupeře až na osm bodů, soupeř viditelně znervózněl, ale do poločasu stihl ještě maličko odskočit, a tak se šlo na poločasovou poradu za vedení Liberce o přijatelných třináct bodů," podotkl Sodoma.

Vstup do druhé půle ale Kolínu absolutně nevyšel a již po 30 sekundách si museli trenéři vzít oddechový čas, neboť bylo jasné, že v těchto okamžicích se rozhoduje o osudu utkání.

Po návratu na hřiště znovu kolínští basketbalisté snížili náskok soupeře na deset bodů a oddechový čas si bral soupeř. „V dalším průběhu třetí čtvrtiny se začala projevovat naše menší rotace a tím i větší únava hráčů. Soupeř toho dokázal využít k utvoření náskoku na 27 bodů, který mu dával klid do poslední čtvrtiny. V té jsme se již soupeři nedokázali výrazněji přiblížit a na samém konci dostali na obou stranách prostor hráči z lavičky," dodal.

„Podle průběhu zasloužené vítězství soupeře," přiznal Sodoma. „Je škoda velice špatného vstupu do utkání, kdy stahování náskoku nás stálo moc sil, které nám poté chyběly. Rovněž škoda vstupu do druhé půle, kdy byl soupeř nervózní z našeho snížení, ale my jsme mu darovali klid pro hru. Opět musím ocenit bojovnost a snahu kluků po celé utkání i v průběhu, který byl. Dle mého se nemáme za co stydět, hráli jsme se soupeřem, který má hráče z celého regionu, otevřený, rychlý mládežnický basket a jistě máme na čem stavět. V obou utkáních jsme ale špatně bránili a víme tedy, kde máme rezervy. Teď nás čeká souboj o postup s týmem Brandýsa nad Labem a 
v případě výhry by byl náš postup do ligy velikým úspěchem," uzavřel Sodoma.

Body: Vacek 19, Kosík 16, Vetor 12, Somberg 9, Kropáček 6, Merta 5, Švarc 2, Vlček 1, Novák 1.