„Pardubice odehrály skvělý zápas. Dnes to bylo jejich šuterské představení. Za první poločas měly snad sedmdesátiprocentní úspěšnost střelby," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

„Myslím si, že hned první část rozhodla celý zápas. Hráli jsme s velkou agresivitou na obou polovinách hřiště. Vycházeli jsme z dobré obrany a po ziscích, nebo i z protiútoků po inkasovaných koších jsme si vytvářeli volné střelecké pozice. Na rozdíl od předchozího utkání ve Svitavách jsme skórovali s extrémně vysokým procentem jak za 3 body, tak i za 2 body. To nás zdobilo," řekl po utkání spokojený trenér Pardubic Dušan Bohunický.

Kolín se díky Horákovi ujal vedení 3:0, další body ale přidával hodně těžko. Naopak Pardubice se rozjely k velkému výkonu. Jejich ofenzivní tažení zakončoval většinou Švrdlík, kterého domácí jen těžko bránili. Za osm minut zaznamenal 16 bodů a hosté se tak v pohodě dostali do vedení 33:19.

Začátek druhé čtvrtiny patřil domácím. Především Vocetkovi. Po jeho střeleckém koncertu to bylo najednou pouze o devět bodů (29:38).

Mohlo se zdát, že se Kolín nadechuje ke stíhací jízdě. Pardubice to ale nedovolily. Přidaly na obrátkách a do přestávky si vypracovaly náskok 20 bodů.

Po změně stran se Kolín snažil manko smazat, na víc jak třináctibodový rozdíl se nedostal. Podruhé tak prohrál utkání před vlastními fanoušky.

„Ve druhém poločase jsme trochu zlepšili útočnou obranu, byli jsme více agresivnější. Ale vyhořeli jsme na doskoku, nechali jsme soupeře snadno doskakovat. Když se vezme zkušenost soupeřova týmu, tak výsledek je pro nás ještě dobrý, mohlo by to být horší," podotkl trenér Kolína Predrag Benáček.

„Náskok v poločase byl excelentní. Nám se dařilo hlavně v přechodné fázi. A co bylo důležité, že jsme dokázali zakončovat i z postupného útoku," potěšilo jeho kolegu Dušana Bohunického.

„Do druhé půlky jsme se báli změny v útoku Kolína. Přišla tam větší agresivita, nám klesly procenta úspěšnosti. Cením si našeho obranného výkonu, dokázali jsme útočný tým jako je Kolín ubránit. Proto utkání hodnotím velmi pozitivně. Z utkání v Kolíně bych rád vyzvedl ještě jednu věc. Soupeře jsme nepustili do žádné delší bodové šňůry. Vždycky měli šňůru maximálně 5 – 6 bodů, víc jsme jim nedovolili, pokaždé jsme to dokázali zastavit. To bylo také hodně důležité," dodal Bohunický.

„Těžko se mi mluví po prohraném domácím zápase," přiznal autor 14 bodů Ladislav Horák.

„Musím pochválit Pardubice, hrály strašně zarputile. Pro mne bývá tento soupeř většinou úhlavní nepřítel, ale musím před ním opravdu smeknout, měl výborné procento střelby. Pro nás to byl hodně fyzicky náročný zápas. Pardubice nás trestaly za každou naši chybu. Dnes byl hodně často zmiňován doskok. To je asi jeden z rozhodujících faktorů. Ke konci jsem si ještě myslel, když vedli o dvanáct bodů, že se nad námi smiluje ten nahoře, že trefíme nějaké dvě nebo tři šťastné trojky, ale už jsme na to neměli. Pardubicím gratuluji k zaslouženému vítězství," dodal Horák.

„Chtěli jsme hrát rychle dopředu, a to se nám dařilo. V obraně celkem taky. Ale potom jsme trochu polevili, Kolín dal pár trojek a dotáhl se asi na deset bodů. Nám se však pořád dařilo hrát dopředu, dali jsme dost střel za tři body, navíc nám dost pomohla naše lavička. Dostali jsme se do pohody, do našeho tempa. To jsme udrželi až do konce, to bylo klíčové," připojil se rozehrávač Pardubic Viktor Půlpán.

Body: Vocetka 19, Bakič 14, Horák 14, Machač 13, Ličartovský 12, Skinner 4 – Švrdlík 19, Pandula 16, Škranc 16, Sanders 11, Wall 8, Kotas 7, Příhonský 7, Nečas 5, Půlpán 5. Rozhodčí: Lukeš, Kurz, Salvetr. Střelba za 2 body: 38/17:48/27. Trojky: 20/7:25/9. TH: 27/21:21/13. Doskoky: 25:47. Chyby: 19:24. Diváci: 600. Průběh: 19:33, 41:61, 64:77. Nejlepší hráč: David Škranc (Pardubice).