Jejich soupeř má na kontě dvě výhry  a tři porážky. Dokázal přehrát Svitavy a Prostějov, nestačil na Levice, Pardubice a Chomutov.

Opava se nyní musí obejít bez rozehrávačů Radima Klečky a Jakuba Šiřiny, kteří jsou zranění. Jako jejich náhradu angažovala zahraničního rozehrávače, kterým je Calvin Cage.  Osmadvacetiletý  Američan naposledy působil v celku Marinos, s nímž se stal mistrem Venezuely. Do Opavy přišel také Marek Gerych, který hostuje z VŠB Ostrava.

Opavský tým v minulém kole prohrál s Chomutovem 72:82. Jeho nejlepším střelcem byl s 15 body Jakub Blažek, který je nejužitečnějším hráčem soutěže. Dosáhl průměru 19,2 bodů a 10 doskoků na zápas. Nejvíce se mu dařilo v utkání proti Prostějovu, ve kterém si připsal 28 bodů a 11 doskoků.

Oba soupeři spolu v Mattoni NBL sehráli celkem 14 duelů s vyrovnanou bilancí 7:7. V loňské sezoně dvakrát zvítězil Kolín.

„Opava je doma vždycky nepříjemný soupeř, ať hraje v jakémkoliv složení. Víme, že mají problémy s rozehrávači, řeší to příchodem Američana. Nečeká nás jednoduché utkání, ale my si do Opavy jedeme pro vítězství," hlásí trenér Kolína Predrag Benáček.

(Jana Kubartová)