Nejmladší kategorie 4-6 let startovala jako první. Děti běžely trať dlouhou jeden kilometr a mohl je doprovázet jeden z rodičů. Zdolat musely osmnáct překážek. Starší kategorie 7-9 let absolvovala dva kilometry a závodníci nejstarších dvou kategorií 10-12 a 13-14 let běželi 2,7 kilometru. Zvládnout museli třiadvacet překážek.

„Všechny překážky jsme situovali na stadionu Olympia. Diváci tak měli dobrý přehled a závod mohli sledovat ze všech koutů. Nejstarší kategorie pak běžela i delší běžeckou pasáž mimo stadion. Jsem rád, že se za celý den nikomu nic nestalo. Všichni předvedli skvělé výkony,“ líčil za organizátory ředitel závodu Michal Pavlík.

Krásnou tečkou byl poslední závodník Jan Roman Zopka. S hendikepovaným chlapcem dokončila závod velká skupina dobrovolníků a fanoušků. Společně dělali trestné angličáky a společně došli do cíle. „Jsem dojatá, je neuvěřitelné, jak se lidi dokážou semknout a podpořit mého syna. Strašně moc chci všem poděkovat,“ říkala maminka v cíli.

Na stadionu Olympia se v neděli 6. září uskuteční Koudelníkův překážkový závod pro děti.
Na Olympii se v neděli poběží Koudelníkův závod. Překážkový běh pro děti

Mladí koudelníci museli na trati zdolat nejrůznější nástrahy. Nosili barely s vodou nebo pytle s pískem. Vyzkoušeli si kladku a tři typy ručkování. Nechyběla ani šikovnost v podobě hodu na terč či lezecké stěny. Problémy hodně dělaly balanční překážky jako kladina, slackline nebo hasičská lávka. „Bezkonkurenčně nejzajímavější překážkou byl vodní příkop. Voda byla docela studená,“ usmíval se Pavlík. Nejstarší dvě kategorie dokonce musely podplavat pod trámem.

Celý závod vypadal dobře. Organizátoři přichystali pro děti i dospělé velký výběr občerstvení. Nechyběl ani vzdělávací skákací hrad. „Myšlenka se mi zrodila v hlavě při jednom dlouhém běžeckém tréninku, ale nebýt lidí z týmu Olympia Spartan Training a správce stadionu Milana Hladíka, nikdy by se nám tak dobrá akce nepodařila uspořádat. Všem patří velký dík, stejně jako sponzorům. Závod se konal i za podpory Města Kutná Hora a Středočeského kraje. Už nyní se těšíme na další ročníky, chceme zachovat stejné období, tedy neděle z kraje září po letních prázdninách. Poděkování posílám i atletům SKP Olympia, kteří nám zapůjčili své zázemí,“ dodal Michal Pavlík.

Koudelníkův závod 2020 – výsledky

7-9 LET (2 km)
CHLAPCI
1. Tadeáš Kramule – 13:51
2. Adam Lenz (Olympia Spartan Training KH) – 14:04
3. Martin Makovec (OCR Kids Poděbrady) – 14:05

DÍVKY
1. Lucie Heydušková (Olympia Spartan Training KH) – 15:33
2. Klára Šafrová (TJ Jiskra Zruč n. S.) – 16:37
3. Žaneta Trešlová (SKP Olympia Kutná Hora) – 18:20

10-12 LET (2,7 km)
CHLAPCI
1. Albert Měchura (PUNK Tým) – 15:56
2. Tadeáš Miškolci (Extreme Obstacle Runners) – 16:34
3. Vojtěch Horčička (Sparta Kutná Hora) – 17:44

DÍVKY
1. Anna Hladká (TJ Spartak Vrchlabí) – 17:09
2. Agáta Sovová (Kutná Hora) – 18:00
3. Barbora Melvaldová (SKP Olympia Kutná Hora) – 19:33

13-14 LET
CHLAPCI
1. Jiří Pohořalý (Olympia Spartan Training KH) – 17:19
2. Tomáš Miškolci (STG Česká Třebová) – 19:43
3. Michael Udovenko (SKP Olympia Kutná Hora) – 20:02

DÍVKY
1. Anna Náhlovská (Olympia Spartan Training KH) – 19:49
2. Lucie Málková (Kutná Hora) – 20:16
3. Ema Pajerová (SKP Olympia Kutná Hora) – 25:03

Kompletní výsledky závodu