Basketbalisté Kolína  v dalším kole nejvyšší soutěže přivítají ve středu Ústí nad Labem. To má na kontě, stejně jako Kolín, dvě vítězství a pět proher.

Sluneta nestačila na Nymburk, Prostějov, Svitavy, Ostravu a Pardubice. Vyhrála nad Brnem a USK Praha. Ústí v minulém kole podlehlo Pardubicím 69:84.  Nejužitečnějším hráčem Ústí  v sedmi odehraných zápasech byl David Šteffel, který dosáhl průměru 14 bodů a 9,1 doskoků. Nejlepším střelcem je s průměrem 16,6 bodů Kwamain Mitchell.

Bilance vzájemných soubojů v Mattoni NBL hovoří jasně pro Kolín. Oba soupeři spolu sehráli celkem osm utkání a Kolín všechna vyhrál. „Chceme navázat na naše dvě výhry v posledních zápasech a opět zvítězit," hlásí trenér Kolína Predrag Benáček. „Ústí má dobré Američany. Musíme se soustředit na jejich obranu. Pokud se nám to podaří, můžeme pomýšlet na vítězství," dodal.

Kolín by měl být v plné zbroji. „Na pondělním večerním tréninku byli všichni hráči zdravotně v pořádku. S největší pravděpodobností nastoupíme v kompletní sestavě," podotkl Benáček.

V utkání proti Ústí diváci již neuvidí Jozefa Tremla a litevského rozehrávače Vytautase Kamarunase. S oběma se totiž vedení BC Farfallino Kolín dohodlo na ukončení spolupráce.

Utkání se hraje v hale Spojů od 17.45 hodin