Jubilejní ročník se premiérově uskutečnil formou dvou kvalifikací – české a slovenské, jež vyústily v nedělní finále. Slovenské týmy cestovaly více než 750 km a na turnaj přiletěli i hráči z daleké Anglie.

Turnaj překvapivě vyhrál nováček a nejmladší tým na turnaji, FC Pražští motáci, když ve strhujícím finále vedl už 3:0, ale Velký Osek dokázal vyrovnat v závěrečných vteřinách při power-play na 3:3 a o vítězi rozhodly až pokutové kopy, v nichž byl šťastnější tým z Prahy. Ti zdolali celek složený z mistrů Evropy a mistrů světa v malém fotbale – Velký Osek.

Bronz si odvážejí Jablíčka do Chomutova po dvouleté pauze a čtvrtou příčku obsadil už zmíněný pravidelný účastník FC Meliss z Milovic.

Silvestrovského běhu v Nymburce se zúčastnilo přes sto borců
Počet účastníků překročil hranici sta běžců

Na prvních čtyřech místech se umístily poprvé v historii čtyři české týmy. Na tom se určitě podepsalo dlouhé cestování a náročné dva dny pro slovenská družstva.

Na Praga Cupu nechyběli ani prvoligový futsalisté (Antonín Hrdina, David Černý, Michal Hůla, Tomáš Vobořil a další), k vidění bylo několik prvoligových a druholigových fotbalistů (David Bezdička, Ondřej Kocourek, Daniel Richter, Ondřej Žežulka a další) Na palubovce se objevilo i několik reprezentantů ČR v malém fotbale (František Hakl, Jiří Sodoma, Václav Socher a další)

Byly to dva dny plné kvalitního futsalu a zábavy. Turnaj provázela přátelská atmosféra, nikdo se nezranil a všichni si klání maximálně užili. Praga Cup se hraje už od roku 2013 a získává čím dál větší prestiž.

Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - VEF Riga (75:56)
Rigu přehráli před vyprodaným hledištěm. Postup mají v kapse

Pro nejlepší týmy a hráče byly připraveny ceny v hodnotě více než 50 tisíc korun. Odvezly si je týmy na prvních čtyřech místech, nejlepší hráč, střelec, brankář a osobnost turnaje.

Praga Cup získává na prestiži, zvedá se i jeho úroveň, a to nejen hráčská. „Máme tým zkušených organizátorů. Pozvali jsme si i rozhodčí s mezinárodními zkušenostmi. Samozřejmě zde nechybí profesionální zdravotník s reprezentačními zkušenostmi a okamžiky zachytil kameraman a fotograf. O dobrou náladu a atmosféru se stará DJ, moderátor a hostesky,“ říká hlavní organizátor a zakladatel Praga Cupu Lukáš Řezníček. (lř)

Individuální ocenění
Osobnost turnaje: Vladimír Šmicer (Chaberskej válec)
Nejlepší střelec: David Bezdička (Velký Osek)
Nejlepší hráč: Tomáš Vobořil (FC Meliss)
Nejlepší brankář: Jakub Kotek (FC Pražští Motáci)

TOP 8 týmů
1. FC Pražští Motáci (Praha)
2. Velký Osek (mistři Evropy a mistři Světa v malém fotbale)
3. Jablíčka Chomutov (Chomutov)
4. FC Meliss (Milovice)
5. -6. BNP team Vranov (Vranov) , The Criminals (Senec)
7. Výběr Světlého Piva (Pezinok)
8. Hurricane Bardejov (Bardejov)

Kladenský zimní stadion projde rozsáhlou rekonstrukcí.
Přes půl miliardy. Kladno vrátí zimák do formy
Jaromír Jágr a primátor Kladna Dan Jiránek při příležitosti oznámení rekonstrukce zimního stadionu v Kladně.
Návrat do konce týdne? Jágr už trénuje, ale slibovat nechce