Závodníci se na největší turnaj sezony svědomitě připravovali pod vedením jihokorejského mistra Lee Youn Jae a trenéři do nich vkládali velké naděje.

Pilná příprava se všem vyplatila, skvělé sportovní výkony jednotlivců, dvojic i trojic znamenaly velký bodový zisk, který nakonec znamenal pro kolínský Taehan celkové prvenství a zisk krásného poháru pro vítěze týmu a putovního poháru. Kolínští taekwondisté získali v kategoriích od nejmenších „trpaslíků“ až po nejstarší kategorii „Masters“ celkem 15 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzových medailí.

Výkony všech 35 závodníků z klubu Taehan na konci závodní sezony doznaly viditelného zlepšení, za zmínku stojí zejména cvičení jedenáctileté Michaely Baštecké, držitelky 6. technického stupně, která v nejpočetnější kategorii mladší žákyně C hladce postoupila přes všechny soupeřky do finálového kola, kde předvedením krásné sestavy hladce zvítězila.

Stejně dobře si vedla společně s kamarádkami Karolínou Hroudovou a Natálií Řimkovou i ve trojici, což bylo korunováno další zlatou medailí a s Tonym Jakubíkem ve dvojici získala ještě bronz. 

Velkým překvapením byl premiérový start desetileté Marie Bulíčkové, která v kategorii mladší žákyně D, i přestože doposud se závoděním žádné zkušenosti neměla, postoupila do finále, kde svým výkonem okouzlila diváky i rozhodčí a své první závodní vystoupení završila prvním místem se ziskem zlaté medaile a poháru pro vítězku kategorie. 

Úspěšný návrat prožila nejlepší kolínská závodnice Jitka Poláčkové, která po zranění a dvouleté pauze opět zářila a s přehledem v prestižní kategorii „seniorky A“ zvítězila.

Stejně tak i samotný mistr se rozhodl podpořit závodníky Taehanu a sám do závodu nastoupil v kategorii „Masters“, kde ho ovšem porazil úspěšný reprezentant ČR v této kategorii, mistrův svěřenec Ondřej Havlíček z klubu Sejong. 

Další medaili po předvedení složitých, fyzicky a technicky náročných mistrovských sestav v této kategorii získal pro Taehan Josef Peška z Kolína. 

Turnaj Prague Open byl zařazen do celoroční nejvyšší soutěže v taekwondo WTF „Extraliga poomsae“, ve které je pro rok 2017 Taehan Kolín díky výkonům svých svěřenců již nyní jednoznačným vítězem a také do soutěže pro nižší technické stupně „Národní liga poomsae“, kde Taehan Kolín usiluje o jedno z předních míst. 

(Lee, Taehan)