Hlavním organizátorem a garantem celé soutěže byla opět ZŠ Mnichovická Kolín. „Pedagogové i žáci základních škol již automaticky vnímají, že všechny čtyři turnaje ve všech kategoriích jsou nejenom soutěží o přeborníka okresu, ale zároveň slouží jako kvalifikace na letní Kolínské sportovní dny základních škol. Díky tomu se neustále zvyšují počty zúčastněných škol ve všech kategoriích," uvedl hlavní organizátor Vladimír Zeman.

Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 57 školních florbalových týmů z dvaceti škol, což předpokládá účast asi 600 chlapců a dívek. Turnaje byly vždy organizovány tak, že přihlášené školy byly rozděleny do tří skupin, z nichž vždy dvě školy postupovaly do šestičlenného finále. Všechna finále se pak po odehrání základních skupin hrála v hale ZŠ Mnichovická. Okrsková kola se kromě 5. ZŠ Kolín hrála také na 3. ZŠ Kolín, 4. ZŠ Kolín a v Týnci nad Labem.

„Po odehrání poslední kategorie starších chlapců můžeme konstatovat, že máme čtyři přeborníky okresu Kolín, kteří nás budou ve svých kategoriích reprezentovat na krajských finále a v případě úspěchu i v kvalifikaci na republikové finále," podotkl Vladimír Zeman.

Dva tituly okresního přeborníka získala ZŠ Týnec nad Labem, a to v obou dívčích kategoriích, v mladší kategorii chlapců to byla 4. ZŠ Kolín a starší kategorii chlapců ovládla 5. ZŠ Kolín.

Nejúspěšnější školou v celém maratonu florbalových turnajů se tedy stala ZŠ Týnec nad Labem se dvěma prvními místy, druhá byla 5. ZŠ Kolín s prvním a druhým místem a třetí školou v celkovém pořadí byla 7. ZŠ Kolín s jedním druhým a třetí místem.

Výsledky

Mladší dívky: 1. ZŠ Týnec nad Labem, 2. 7. ZŠ Kolín, 3. 3. ZŠ Kolín.
Starší dívky: 1. ZŠ Týnec nad Labem, 2. 5. ZŠ Kolín, 3. 3. ZŠ Kolín.
Mladší chlapci: 1. 4. ZŠ Kolín, 2. Gymnázium Český Brod, 3. 2. ZŠ Český Brod.
Starší chlapci: 1. 5. ZŠ Kolín, 2. ZŠ Býchory, 3. 7. ZŠ Kolín.