„Dvacet pět minut jsme odváděli to, na co jsme se připravovali. Musím své chlapce pochválit, protože těchto 25 minut jsme donutili hrát Nymburk na sto procent,“ uvedl trenér Kolína Pavel Beneš.

Litoval zejména vyloučení Waltona. Hra Kolína následně postrádala kvalitu. „Když musel Walton nesmyslně do šatny, utkání se úplně zlomilo. Do té doby byl zápas o deset bodů, konec je o třicet. Posledních patnáct minut jsme bez čtyř hráčů základní sestavy nemohli Nymburku vůbec konkurovat,“ přiznal Beneš.

„Kolín je velice dobrý tým na útočné polovině. Věděli jsme, že mu chybí někteří hráči, ale my se musíme starat hlavně sami o sebe. V utkání jsme si chtěli vyzkoušet některé věci, které potřebujeme v zápasech na evropské scéně. Jsem rád, že jsme zápas vyhráli. Kolín má kvalitní tým. Až se mu vrátí hráči po zranění, bude to určitě jiný zápas,“ řekl trenér Nymburka Oren Amiel.

Středočeské derby bylo dlouho otevřené. Kolín se i v oslabené sestavě, kdy mu chyběli Šafarčík, Bratčenkov a dlouhodobě zraněný Vocetka, držel na dostřel. Síly mu došly ve čtvrté čtvrtině. Nymburk tak potvrdil roli jasného favorita a i ve třináctém utkání NBL zvítězil. Kolín nadále marně útočí na osmou příčku, která dává jistotu play off.

„Nymburk nás přeskákal i přestřílel. Pozitivum bych viděl v tom, že naši mladí hráči Vacek a Kosík se poprvé zapsali do listiny střelců,“ podotkl autor osmi kolínských bodů Theodor Dlugoš.

„Chtěli jsme do zápasu vlétnout na sto procent a vyzkoušet si některé prvky pro další utkání, což se nám docela povedlo. Kolín ale nakonec více než polovinu zápasu podával kvalitní výkon. Pak se už ukázala síla lavičky a zápas skončil o třicet bodů. My se teď musíme soustředit na poslední zápas v tomto roce v Athénách,“ dodal nymburský Martin Kříž, který v zápase zaznamenal double double za 12 bodů a 10 doskoků.

Body: Vyoral 19, Wright 18, Kříž 12, Lawrence 12, Cosey 11, Bohačík 9, Hruban 7, Myers 7, Peterka 7, Novotný 3, Benda 2 – Thompson 27, Walton 14, Číž 13, Dlugoš 8, Machač 7, Purifoy 5, Kosík 2, Šoula 2, Vacek 1. Rozhodčí: Baloun, Kapaňa, Záruba. Střelba 2 body: 45/24:45/21. Trojky: 27/14:16/4. TH: 27/17:33/25. Doskoky: 46:32. Chyby: 27:20. Diváků: 450. Čtvrtiny: 24:18, 25:21, 29:23, 29:17.