V prvním poločase se Slezané trápili. Chyběla jim jiskra, nešlo jim to vůbec v útoku a hosté se dostali až do desetibodového vedení. „Dvacet minut jsme hráli slušné utkání. V tom vidím oproti předešlým duelům pokrok," podotkl kolínský trenér Predrag Benáček.

„Nám to nešlo podle předpokladu, hlavně na útočné polovině. Nedokázali jsme využít toho, že soupeř zdvojoval Kubu Šiřinu," poznamenal Petr Czudek, kouč Opavy.

Změna přišla ve druhém poločasu. Opavským vyšla luxusně třetí desetiminutovka, ve které nasázeli soupeři čtyřiatřicet bodů. Probudil se Radim Klečka, který dával důležité body.

„Do druhého poločasu jsem chtěl dát jinou sestavu, než nakonec hrála. Radim Klečka neměl vůbec hrát, připadal mi, že není ani v Opavě. Dal jsem ale na rádu kapitána a Radima postavil. A vidíte, hrál výborně. Ukázalo se, že trenér nemusí mít vždycky pravdu," pousmál se Petr Czudek.

„Druhý poločas nám vůbec nevyšel. Těžko můžete vyhrát, když vám dá soupeř patnáct trojek a vy k tomu přidáte navíc dvacet ztrát," kroutil hlavou Predrag Benáček.

„Opava byla lepší a zaslouženě vyhrála," dodal.

„Kolín nás už v základní části na naší palubovce jednou porazil. Proti tomuto soupeři je to o tom, jak si nastavíte hlavy. Je to chytrý tým, který dokáže využít každé vaše chyby. Hráli jsme ve větší rotaci a to se projevilo ve druhém poločase," pravil Petr Czudek, který vyzdvihl výkon Martina Gniadka.

„Martin má střevní potíže, do zápasu šel přímo z postele a hrál výborně. Dal do toho srdce, před jeho výkonem smekám," uzavřel šéf opavské lavičky.

Body: Gniadek 20, Klečka 18, Jurečka 14, Šiřina 13, Cvek 10, Kouřil 9, Blažek 7, Zbránek 5, Dragoun, Bujnoch po 4, Kvapil 2 – Skinner 18, Vocetka 14, Bakić 13, Kerr 12, Dixon 10, Hunt 7, Machač 6, Horák 4. Rozhodčí: Matějek, Jedlička, Komprs. Střelba 2 body: 27/40:22/35. Trojky: 15/33:5/19. TH: 7/9:25/31. Fauly: 26:15. Doskoky: 26:23. 5 chyb: 35. Zbránek – 40. Bakić. Průběh: 16:22, 45:47, 79:65. Diváků: 1111. Nejlepší hráč: Martin Gniadek (Opava).