„Celá soutěž mně naprosto sedla. Vyhovují mi velké závody, kde je potřeba předvést to nejlepší, co ve vás je. Vyšlo počasí, možná bylo až moc veliké teplo, tak jsem se držela celý závod ve stínu. Ale jinak nevidím žádná negativa," uvedla šťastná vítězka.

Od úvodu závodu jste vedla, na čele jste byla až do čtvrtých pokusů. O titulu jste rozhodla svým posledním pokusem a zároveň posledním pokusem celé soutěže. Jak moc jste prožívala to, že vás soupeřky přehodily a byla jste před svým posledním pokusem nervózní? Co jste si před ním říkala?
To byl takový mazácký hod (smích), jinak nervózní jsem nebyla. Soustředila jsem se jenom na své pokusy, aby hody byly co nejvíc technické. Soupeřky mě jenom vyhecovaly. Poslední, co jsem si říkala, bylo, že se musím uvolnit. Vyšlo to.

Nakonec jste hodila oštěp do vzdálenosti 57, 48 m, což je vás nový osobní rekord. Zároveň jste o osm centimetrů splnila limit na ME v Curychu. Uvědomila jste si to hned poté, co jste uviděla svůj výkon na světelné tabuli?
Ano, hned jsem to věděla. Protože splnit limit byl můj letošní cíl, tak jsem to číslo měla vryté do paměti.

Zlatou medaili jste oslavila osobitým způsobem. Před zraky kamer a fotoaparátů jste bez váhání skočila do vodního příkopu. Bylo to připravené nebo spontánní?
Já jsem si asi potřebovala zchladit hlavu, pořád jsem tomu nemohla uvěřit a v té euforii jsem toho moc nevnímala. Ale stálo to za to.

Podruhé jste dokonale na MČR využila absence naší jedničky Barbory Špotákové. Určitě by nebylo špatné dosáhnout na zlatý hattrick. Neuvažujete třeba o tom, že byste ji v příštím roce poslala třeba někam na dovolenou, aby se vám uvolnila cesta k trůnu?
Třetí zlatá by určitě špatná nebyla. Ale zároveň si myslím, že od Báry se mohu ještě hodně naučit. A být druhá za Bárou Špotákovou, to přece není špatné.

V Ostravě se kolínská atletika mohla pochlubit skvělou bilancí. Mezi ženami jste získaly dvě zlata a jedno stříbro. Stačily jste tento úspěch oslavit?
Myslím si, že Kolín slaví ještě teď, je to historický úspěch a taky určitě skvělá pozvánka na nadcházející mistrovství republiky družstev, které se bude konat v Kolíně. Já jsem úspěch stačila oslavit ještě v Ostravě.

Nyní se chystáte na jeden ze svých letošních vrcholů – mistrovství Evropy v Curychu. Jak se na něj připravujete a jaký je váš cíl?
Teď už jenom ladím, spíš odpočívám, protože tréninky před MČR byly velmi náročné. Stejně už nic nedoženu a byla by škoda se ještě zranit.

Na koho se v Curychu nejvíc těšíte a proč?
Na naši českou špičku, že s nimi budu moc strávit celý týden. A hlavně tu atmosféru velkých závodů. Teď se nebudu muset dívat na přímé přenosy v televizi, ale uvidím a pocítím to na vlastní kůži.