Stylerz Pečky – Real Vodárna 9:6

„Zápas mezi posledním a předposledním týmem tabulky byl do konce prvního poločasu velmi vyrovnaný. Oba brankáři dokázali zneškodnit mnohé šance, a tak poločas skončil za stavu 1:1. Druhý poločas už byl ovšem jiný. Brzy nám soupeř odskočil o dvě branky a tak jsme museli dotahovat gólové manko, což však netrvalo dlouho. Po vyrovnání na 3:3 jsme se ujali vedení, které už soupeř nedokázal zvrátit na svou stranu. Po velice vydařených šancích se náš tým dostal do dostatečného vedení, a tak začal hrát na krásu, ale soupeř se nevzdával a také se stačil ještě párkrát gólově prosadit. Tento zápas byl zatím nejlepší, jaký jsme odehráli, už jen proto, že jsme získali první body," konstatoval vedoucí Peček Štěpán Kára.

„Do druhé části soutěže jsme nastoupili v upravené sestavě, mnoho hráčů v přestávce skončilo a nebo se zranilo a bohužel to je na výsledku znát. Naše obrana nebyla důsledná a soupeř naopak svoje řady zkvalitnil a branky dal," uvedl vedoucí Vodárny Jiří Gač.

„První poločas skončil výsledkem 1:1, i když tam bylo několik okamžiků, kdy nás soupeř docela přehrával, ale stálo při nás štěstí. V poločase byl jasný pokyn na obranu důsledně bránit a držet svoje strany a hned to bylo znát. Soupeř v tuto chvíli neměl jasnou šanci a nám se podařilo dostat do vedení 3:1. Bohužel naše disciplína v obraně opět povolila, soupeř  rychle srovnal na 3:3 a poté nám odskočil na rozdíl dvou branek na 5:3. Byla snaha výsledek dotáhnout a dvakrát se to podařilo na rozdíl jedné branky,  ale konečný zlom výsledku se nám nepodařil a soupeř nakonec zaslouženě vyhrál," uznal Gač.

Branky: Linhart 5, Tománek, Bohata, Kára, Pačes –  Jansta 3, Horák, Franko, Novotný. Poločas: 1:1.
Stylerz: Cihlář – Štolba, Linhart, Kára, Pačes, Bohata, Tománek.
Real: Kulhánek – Gač, Jansta, Horák, Jansta, Horák, Rajnet, Novotný, Říha, Franko.

Chvaletice – Jestřabí Lhota 6:2

"Typické povánoční utkání. Po minutě pobytu na hřišti měli naši hráči zarudlý ksichty a dýchali, jak kapři na suchu, protože se někteří nezodpovědní nedostavili na utkání bez omluvenky. Měli jsme jenom šest hráčů do pole a to při této hráčské kondici bylo málo, navíc jsme své šance nedokázali proměnit a vzápětí jsme inkasovali. Vítězství Tulipánu je zasloužené, jsem rád, že jsme utkání přežili ve zdraví," uvedl vedoucí Jestřabí Lhoty Petr Kureš st.

Branky: Doležal 3, Novotný, Hataš, Brunclík – Kureš, Kesner. Poločas: 3:0.
Tulipán: Cincibus – Pelant, Novotný, Molnár, Mařata, Kuch, Brunclík, Doležal, Pelant, Hataš.
Válec: Jelínek – Hron, Kesner, Mikeš, Oberreiter, Kureš, Mokrý.

Startip Řečany – Krampol Kolín 3:4

„V prvním zápase v roce 2013 jsme doma přivítali silný Sokol Krampol. Bohužel 
z různých důvodů jsme měli 
k dispozici pouze pět hráčů do pole, a to ještě ne všichni byli zcela zdraví. Vzhledem k našemu počtu jsme měli velmi omezenou možnost střídání a tomu jsme také přizpůsobili taktiku. Soupeře jsme zcela nechali hrát a napadali až na naší polovině. Navíc se v průběhu zápasu zranil Hostinský, a tak jsme bohužel velkou část zápasu byli úplně bez možnosti vystřídat a oddechnout si. Většinu času jsme tedy bránili a běhali bez balónu, tudíž někdy chyběly potřebné síly na podporu ofenzívy. I přesto jsme však po individuálních průnicích, popřípadě rychlých protiútocích měli celkem dost příležitostí. Některé se nám podařilo proměnit, některé bohužel ne. Nutno však podotknout, že i soupeř měl postupem času, především vinou únavy na naší straně, spoustu příležitostí, ale nám skvěle zachytal Moravec," uvedl trenér Řečan Martin Tichý.

„Opět jsme prohráli, jak jinak než o gól. Ale v tomto zápase hosté vyhráli zaslouženě. I přes prohru bych chtěl poděkovat všem našim hráčům, kteří odehráli v podstatě bez střídání celé utkání a do jednoho podali výborný výkon," dodal Martin Tichý.

Branky: Bank 2, Pozler –  Dvořák 2, Hošek, O. Kesner. Poločas: 0:1.
Startip: P. Moravec – J. Moravec, Pozler, Hostinský, Tichý, Bank.
Krampol: Jeřábek – Biško, Seifert, Hošek, Kedršt, Dvořák, O. Kesner, M. Kesner.

Sokol Býchory – Věšák Butabi 1:1

„Do zápasu jsme vstoupili dobře a ujali se vedení, když po rozehraném rohovém kopu překonal brankáře hostí Chlumský. Hosté poté srovnali a do konce poločasu měli i další šance, které ovšem neproměnili a poločas tak skončil nerozhodně 1:1. Ještě bych podotkl, že v 15. minutě opustil branku po faulu hostujícího hráče Černý a nahradit ho musel hráč z pole – Lukáš Hartig, který však podal bezchybný výkon," konstatoval vedoucí Býchor Zdeněk Jirkovský.

„Druhý poločas nabídl šance na obou stranách, hrálo se nahoru dolů, ovšem branka již nepadla, ačkoliv se oba týmy snažily rozhodnout utkání ve svůj prospěch. My jsme v druhé půli dvakrát vykopávali míč z brankové čáry, ale nakonec jsme mohli zvítězit, avšak v samotném závěru zápasu jsme nedokázali proměnit ani pokutový kop. Zápas tak skončil zaslouženou remízou. Utkání mělo náboj, ale odehrálo se v duchu fair play. Hosté po celý zápas prokazovali, že jsou na prvním místě oprávněně, ale myslím, že jsme mu byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem a byl 
u nás jednoznačně vidět výkonnostní pokrok oproti našemu předchozímu vzájemnému zápasu," podotkl Jirkovský.

„Utkání v malé hale nám příliš nevyhovovalo, nedalo se moc kombinovat a bylo plné osobních soubojů. I přes to jsme si dokázali vytvořit několik slibných šancí, ale hostující brankář byl vždy proti. Měli jsme také smůlu, troufnu si říci, že soupeř nám vykopl balón z brankové čáry minimálně ve třech případech. Nakonec jsme mohli i prohrát, jelikož Býchory měly 
v závěru velkou šanci a navíc kopaly v posledních vteřinách zápasu pokutový kop, naštěstí gólman Malý vychytal soupeře a tak skvěle nahradil chybějícího Milana Dřízhala, který byl na futsalových testech v egyptském Al Ahlí. To je sranda, samozřejmě byl pouze na dovolené," uvedl vedoucí Věšáku Libor Křelina.

Branky: Chlumský – Nedbal. Poločas: 1:1.
Býchory: Černý – Jirkovský, Hartig, Mojžíš, Chadraba, Funda, Vyhnánek, Chvalovský, Zach, Kedršt, Chlumský.
Věšák Butabi: Malý – Libor Křelina, Lukáš Křelina, Hruška, Zajíc, Nedbal, Vácha, Brdíčko, Vaněk, Lev.

Program 9. kola, pátek: FC Věšák Butabi – Real Vodárna (21, hala Obchodní akademie, rozhodčí Vosejpka, Grund), sobota: Válec Jestřabí Lhota – Startip Řečany (15, Týnec nad Labem,     Grund, Rokyta), Válec Jestřabí Lhota – Real Vodárna (16, Týnec nad Labem, Rokyta, Grund), AC Tulipán Chvaletice – Stylerz Pečky (16,      Pařez, Hajn), Krampol Kolín – Býchory (18.45, hala 5. ZŠ,  Kopic, Grund).

Pořadí: 1. Věšák Butabi 20 bodů, 2. Býchory 16, 3. Krampol 15, 4. Chvaletice 14, 5. Řečany 10, 6. Jestřabí Lhota 8, 7. Vodárna 6, 8. Pečky 3.