Jak přiznal, nešel úplně do neznáma. "Českou extraligu jsem sledoval, protože tady působí moji spoluhráči z reprezentace. Informoval jsem se a vím, že Kladno je na tom velmi dobře. Myslím, že je to pro mne skvělá příležitost se výkonnostně a herně posunout," uvedl odchovanec Banské Bystrice, jenž na střední škole zamířil do tréninkového centra v Trenčíně. Poslední rok půl strávil v extraligovém celku Nitry.

Kladno je známé jako klub se skromnějším, spíš rodinným prostředím. Lukáš to vnímá velmi pozitivně. "Jsem tady pouze pár dní a přiznávám, že to na mě udělalo velký dojem. Město jsem si však ještě neprohlédl, ale slyšel jsem, že má pěkné okolí, které co nejdříve prozkoumám," řekl brzy dvaadvacetiletý volejbalista. Dobrá zpráva pro kladenské fanynky: je svobodný!

Extraligové kluby ze špičky tabulky notně posilovaly, Kyjanica přesto věří, že Orli budou nadále Top týmem. "Ambice máme velké. Chceme hrát špičku a uspět v Českém poháru. Osobně bych se chtěl působením na Kladně odrazit do ještě kvalitnější ligy," podotkl.

Trenér Milan Fortuník ocenil rychlé jednání a pomoc jeho známého, kolegy trenéra Petera Kalného. "Celkové máme na Lukáše velmi dobré reference. Chválí ho za herní inteligenci a hlavně to je ranař, jak na servisu, tak na síti," uvedl kladenský kormidelník na adresu 194 cm vysokého blokaře a doplnil, že velký podíl na příchodu Kyjanici má jeho slovenský asistent Tomáš Samsely.

Kladenský celek se poprvé sešel v pondělí. Trenéři přivítali šestnáctku hráčů, včetně juniorů. Ze známých jmen scházel pouze Tomáš Hýský, který je na dovolené.

Někteří borci měli o nastávající víkendu hrát na turnaji v Dřevěnici. Tradiční antukové klání však bylo vzhledem k horšící se koronavirové situaci zrušeno.

Kapitán Kladna Adam Zajíček.
Kapitán Orlů Adam Zajíček má příjemný červenec. Nikam nespěchá a nic nemusí