Oba týmy mají shodnou bilanci 20-10. Vzájemné zápasy mají lepší Medvědi, vedou 2:1 a mají k dobru dvacet bodů. To znamená, že pokud by Kolín uspěl, měl by o výhru víc, což by kolo do konce znamenalo jistotu druhé příčky a nového klubového maxima.

Brankář Polep Adam Hruška.
Hruška: Kamarův právník by si za své kecy zasloužil půl roku vězení, hájí špínu

Pokud zvítězí Opava, bude naopak velmi blízko druhému místu ona. Kolín totiž v posledním kole nadstavbové části hostí mistrovský Nymburk. Kolínu by navíc ani případná výhra nestačila, potřeboval by zároveň domácí porážku Opavy od USK.

„Čeká nás veledůležité utkání, všichni jsme si toho vědomi a já věřím, že jsme velmi dobře připraveni. Již první utkání na opavské palubovce v základní části jsme neodehráli špatně, teď jedeme do Opavy poprat se o druhé místo, které by nám mohlo výrazně pomoci při play-off,“ uvedl kolínský asistent Filip Rytina.

„Utkání rozhodne o tom, kdo bude na druhém místě po nadstavbě. Kolín hraje velice chytrý basketbal bez chyb, podpořený úspěšnou střelbou ze střední a větší vzdálenosti. Budeme se snažit zahušťovat obranu a utkání na domácí palubovce zvládnout,“ řekl trenér Opavy Petr Czudek.

Jak dopadne šlágr devátého kola?

Utkání ve Slezsku se hraje dnes (sobota) od 17.10 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat sportovní kanál ČT Sport.

Jan Křivánek (vlevo).
Jan Křivánek: V Kolíně jsou hráči basketbalově velmi inteligentní