„Je mi osobně smutno a těžko, protože stále nevěřím, že jsme prohráli," hlesl asistent Ostravy Marek Stuchlý.

„Musím říct, že taky nevěřím, že jsme dokázali ten západ otočit," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

Kolín se v úvodu trápil. Nejenom v obraně, ale také útoku. Neproměňoval šestky, jasné koše. V některých případech neskóroval ani ze třetí nebo poté dorážky. Po první čtvrtině prohrával, i díky skvělému výkonu Američana Kerra, 11:26.

„Ostrava předvedla v první čtvrtině velmi dobrý výkon," uvedl křídelní útočník Kolína Bojan Bakič.

Někteří fanoušci měli již o vítězi jasno. Ne tak hráči na palubovce. V basketbalu totiž ani vedení o osmnáct bodů nic neznamená. A to přesně ukázali v tomto duelu.
Hlavním strůjcem obratu se stal Bakič. Pálil ze všech pozic a přesně. „Myslím, že jsme si to prohráli sami špatnou obranou, kdy jsme přestali bránit ve druhé čtvrtině.

Výborný výkon navíc předvedl Bojan Bakič, takový výkon jsem dlouho neviděl. Řekl bych, že on byl ten X faktor, kvůli kterému jsme prohráli," podotkl pivot Ostravy Michal Medvecký.

Kolín dlouho musel dotahovat náskok soupeře. Do hry se dostal až v závěru prvního poločasu. Vše načal úspěšnou trojkou Vocetka. A právě muž s číslem 7 byl klíčovým mužem třetí čtvrtiny. Po jeho sérii košů za tři, dva a třech proměněných šestkách byl stav 48:50. Do konce zápasu zbývalo dvanáct minut a začínalo se téměř od nuly.

Kolín však nezvládl začátek čtvrté čtvrtiny a brzy prohrával o sedm bodů (55:62). Pro domácí to bylo frustrující. Když se mezi tím párkrát dostali na dostřel, pokaždé soupeř trošku odskočil. Vše se změnilo pět a půl minuty před koncem. Po Machačově trojce se Kolín dostal poprvé do vedení (65:63) a už ho nepustil. Domácí kapitán přidal další koš, k němu se přidal Bakič, který nakonec zaznamenal 29 bodů za zápas a potvrdil, že patří mezi nejlepší střelce soutěže. Po zásluze byl také vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

„Věřím, že nás to nastartuje a že budeme podávat lepší a lepší výkony. Taky doufám, že dokážeme hrát jako těch posledních 12 minut," konstatoval Bojan Bakič.

„Máme vždy dobrý začátek, vždycky vedeme, jenomže jakékoliv prostřídání našich stran je plusové nebo ztrátové. Nevím čím to je a musíme se touto otázkou zabývat. Dál bych chtěl vyzvednout z naší strany Gereta Kerra, který opravdu bojuje a je platný zahraniční hráč. Ostatní naši zahraniční hráči nejsou ani na statistiku. Jak se někomu nedaří, tak ani nebrání. To je něco neuvěřitelného," dodal zklamaný Marek Stuchlý.

„Měli jsme velmi špatný začátek, to už byl čtvrtý zápas, který jsme začali velmi špatně. Byli jsme nekoncentrovaní. Prohrávali jsme o patnáct bodů po první čtvrtině, to se nesmí stávat, hrozně těžko se pak hraje. Dokázali jsme to otočit, i když jsme prohrávali o 18 bodů. Musím říct, že jsme využili toho, že hráči Ostravy trénují v malém počtu hráčů. V závěru byli trochu unavení a my jsme toho využili. Musím ještě pochválit dobrou obranu v poslední čtvrtině v podání Faifra a Ličartovského, která přinesla ovoce a byla to důležitá část našeho vítězství," dodal Predrag Benáček.

Body: Bakič 29, Vocetka 13, Machač 12, Allen 11, Horák 10, Faifr 3, Skinner 2 – Číž 21, Kerr 20, Hooker 16, Caldwell 6, Bohačík 5, Bratčenkov 5. Rozhodčí: Hruša, Matějek, Znamínko. Střelba za 2 body: 41/16:40/23. Trojky: 22/9:20/7. TH: 26/21:16/6. Doskoky: 39:37. Chyby: 20:22. 5 chyb: 32. Bohačík (Ostrava). Průběh: 11:26, 34:38, 53:57 . Diváci: 620 (vyprodáno). Nejlepší hráč: Bakič Bojan (Kolín).