TJ Slavoj Český Brod - TJ Start VD Plzeň 4:6


Domácí měli už před zápasem jistý postup do play-off z prvního místa. Utkání s Plzní tak hráli uvolněněji, a to se jim zřejmě nakonec vymstilo.

„Začátek se nám povedl," shrnul krátce úvod zápasu českobrodský Martin Janík. Český Brod totiž po vložené dvojici vedl už pohodlně 4:1.

Druhá polovina utkání ale nebyla úplně v jeho režii. „Už před utkáním měl Tomáš Cibulka a Honza Cmíral střevní potíže spojené s chřipkou a na výkonu to bylo bohužel znát," podotkl Martin Janík. Kapitán Cibulka nakonec musel z utkání odstoupit.

Následující souboj jednotlivců pak nastartoval obrat týmu z Plzně. Otočené trojice totiž zvládli hosté ze západu Čech také lépe a rázem byl zápas vyrovnaný.

Zlepšení hráčů z Plzně v druhé polovině utkání pomohlo hostům k úspěchu i v závěrečných dvojicích. Českobrodští tak ztratili slibně rozjeté utkání a Plzeň se v poslední chvíli dostala do play-off.

Oba soupeři se na českobrodském hřišti střetnou opět v sobotu. Narazí totiž na sebe už v prvním kole vyřazovacích bojů. „Určitě předvedeme lepší výkon," nadhodil Janík.

Do sestavy českobrodského týmu nakoukl v závěru základní části také mladý fluktuant Líbal. „Zkoušeli jsme hru bez Milana Kaděry, odjíždí totiž na dovolenou a první duel play-off budeme hrát bez něj," vysvětlil Martin Janík.

Domácí si nakonec i přes zaváhání v závěru soutěže udrželi první příčku ligové tabulky. Repríza posledního kola základní části a první zápas Českého Brodu v nadstavbové části začíná v sobotu na hřišti za nemocnicí už dvě hodiny po poledni.

Sestava: Vokáč, Cibulka, Cmíral, Chuchla, Voldřich, Janík, Kaděra, Líbal.

(Martin Šnajdr)