Český Brod - Přerov 5:3

Hráči Českého Brodu vstoupili do utkání lépe. Hned v úvodní dvojici totiž domácí Cibulka s Cmíralem vyhráli. Soupeř ale uspěl hned v té následující a stav tak Přerov brzy srovnal.

Potom se ale miska vah na chvíli převážila na stranu hostů. „Kluci nezvládli začátky setů," shrnul první trojici Tomáš Cibulka. Ve druhé trojce už ale sestava Českého Brodu byla lepší než soupeř a stav tak byl opět vyrovnaný.

Důležitý se ukázal souboj jednotlivců. Domácí Sýkora úvodní set však prohrál. „Řekli jsme mu pak, ať hraje razantně," nastínil Cibulka. Od toho druhého už přitvrdil a jak se zdá, tak se to vyplatilo. Poslal totiž Český Brod opět do vedení.

Následná trojice pak dovedla zápas zpět do vyrovnaného stavu. Domácí hráči totiž v prvním souboji obrácených trojic Přerovu podlehli.

Pak se ale Český Brod trhnul. I když souboj posledních trojek zápasu byl extrémně vyrovnaný – došel totiž až do poslední možné výměny. „Přiklonilo se k nám i trochu štěstí," řekl Cibulka. Zápasový bod tak získali českobrodští hráči a byli najednou velmi blízko úspěchu v prvním finále.

Utkání nakonec uzavřeli hned v následující dvojici. „Bylo to strašně vyrovnané, do finále myslím postoupily dobré týmy, které na to mají," konstatoval Cibulka.

Český Brod tak získal první bod ve finále. O druhý, který by hráčům Českého Brodu už zaručil vítězství v této sérii play-off, se oba týmy poperou už v sobotu na hřišti Přerova.

„Hraje se v hale, nevíme, co to se zápasem provede," nadhodil Cibulka. Českobrodští totiž sezonu odehráli na venkovních hřištích. Před tímto duelem trénovali v hale jen dvakrát, a to v tomto týdnu, když se dozvěděli, že si Přerov vybral právě prostředí haly.

Sestava: Vokáč, Cibulka, Kaděra, Cmíral, Voldřich, Chuchla, Červenka, Janík, Sýkora.

(Martin Šnajdr)