Český Brod – Karlovy Vary 3:6

Českobrodští přitom vstoupili do utkání dobře. Svým bojovným výkonem získali hned první set úvodní dvojice. Na straně hostů na hřišti přitom v tu chvíli stál reprezentant Vanke. „Ve druhém setu jsme neproměňovali útok a hodně balonů šlo rovnou do autu, tak hosté poslali zápas do třetího setu," nastínil trenér Martin Janík. Třetí set nakonec na svou stranu získali také hosté, sebrali tak domácímu Českému Brodu první zápasový bod.

Také druhou dvojici začal lépe Český Brod. Brzy si připsal vítězství v jejím prvním setu. „Ve druhém setu přišlo pár nevynucených chyb z naší strany, naopak hosté nechybovali na útoku, a tak zápas musel opět rozhodnout set třetí," popsal Janík. Historie se ovšem tentokrát neopakovala a Český Brod druhý souboj dvojic uválčil na svou stranu a srovnal tak skóre zápasu.

Trojice tak začínaly utkání vlastně od znova. Rozhodně ale s osudem zápasu hodně zamávaly. Karlovy Vary Český Brod v této disciplíně jasně přehrály. „Disponovaly výbornou obranou podpořenou bezchybnými útoky přes blok i mimo něj," chválil soupeře Martin Janík. Rázem tak hosté vedli 3:1.

Do vložené dvojice nastoupilo za Český Brod zkušené duo Kaděra a Sýkora. Úkol měli jasný – nedovolit soupeři odskočit na vyšší rozdíl, naopak snížit. To se jim nakonec povedlo a trpělivou hrou dovedli tento zápas do vítězného konce.

Singl nabídl vyrovnanou až nervy drásající podívanou. První set získali Českobrodští, naopak druhý získal jejich soupeř z Karlových Varů. Rozhodnout tedy musel poslední třetí set. Byl to boj doslova o každý míč, nakonec se ale z výhry nejtěsnějším možným rozdílem radoval domácí Sýkora.

Stav utkání tak byl rázem opět vyrovnaný. Pak ale přišla na řadu hra otočených trojic. V nich opět dominovali hosté.  „Jednoznačně nás přehráli," uznal Martin Janík. Karlovy Vary tak rázem vedly už 5:3.

Zápas pro Český Brod nezachránila už ani následná obrácená dvojice. V napínavém zápase totiž o vítězství v této dvojici, ale i v celém utkání, rozhodli hráči Karlových Varů. Český Brod tak odešel také z vlastní antuky poražen.

Reputaci si bude moci napravit až příští sobotu. Tento týden mají totiž díky již dříve předehranému utkání volno. Pak už je ale bude na domácím hřišti čekat velmi sledované derby s Čelákovicemi.

Sestava: Cibulka, Cmíral, Janík, Kaděra, Knytl, Sýkora, Vokáč.

(Martin Šnajdr)