Na trati v lesoparku Borky kraloval Nesvadba, druhý dojel Polák Konwa a třetí Paprstka. „Je to moje první vítězství, takže bezprostřední pocity jsou báječné," vyznal se v cíli šťastný vítěz.

Právě oba závodníci z kolínské stáje Expres CZ – Merida patřili k favoritům závodu. Od začátku také tuto roli potvrzovali. V jejich společnosti se držel ještě Konwa a chvíli Haring. Když se k nim slovenský závodník přiblížil, Nesvadba za to vzal a vyjel si téměř desetivteřinový náskok. Vypadalo to na spanilou jízdu, jenomže v předposledním kole v písčité pasáži udělal jezdeckou chybu a soupeři se mu přiblížili. V nájezdu na tartan si ale první místo pohlídal.

„Chtěli jsme závod ovládnout stejně jako na Holých Vrších, ale to se nám nepovedlo. Nebylo tu moc míst, kde soupeřům ujet. Konwa a Haring byli velice silní. Proto jsem to tentokrát zkusil já, Tomáš zůstal vzadu a snažil se to kontrolovat. Bohužel v předposledním kole jsem udělal chybu, když jsem se v písečné pasáži poroučel k zemi. Radši jsem se vůbec neohlížel a snažil myslet jen na sebe," řekl Nesvadba, pro něhož to bylo v cyklokrosovém terénu první vítězství v životě.

Za ním se strhl boj 
o druhou příčku. Před nájezdem na cílovou rovinku byl Paprstka ještě druhý, Konwa ho ale v zatáčce podjel a v cíli byl těsně před kolínskou hvězdou.

„Závod byl hodně těžký, protože zdejší roviny mi zrovna moc nesedí. Když jel Honza osamoceně na čele, tak jsem se spíš vezl a vyčkával, aby se soupeři unavili. I když jsem byl v nájezdu do cílové roviny druhý, tak mě Konwa těsně před páskou ještě předjel. Dneska byl hodně silný," přiznal Paprstka.

Přestože dojel třetí, udržel se v čele průběžného pořadí. O tři body zpět je Nesvadba. Třetí příčka patří Malíkovi.

V ženách bylo několik kandidátek na vítězství. Potvrdit roli favoritky chtěla Martina Mikulášková, která v lednu na stejné trati získala mistrovský titul. Pohárový závod jí tolik nevyšel. Na začátku udělala chybu, díky které dojela s vypětím všech sil na třetím místě.

„Myslím si, že jsem dneska měla rozhodně bojovat o vyšší příčky. Bohužel jsem hned na začátku vlastní vinou spadla, když jsem neodhadla krok na překážce. Potom se mi to zezadu špatně sjíždělo. Nejdřív to šlo dobře, pak mi ale docházely síly. Zlomový okamžik přišel v technické písečné pasáži, kde Nikola mírně zaváhala. Okamžitě jsem zbystřila a vypracovala mírný náskok. Proto jsem nakonec za třetí místo ráda," uvedla Mikulášková.

Suverénní vítězkou se stala Pavla Havlíková před svou oddílovou kolegyní Nikolou Noskovou.

„Do závodu jsem šla 
s taktikou, že si pojedu svoje tempo a uvidím. Očekávala jsem, že na čele pojede početnější skupina. Když jsem zjistila, že je za mnou mezera, tak jsem radši šlápla do pedálů a jela," popsala vítěznou taktiku vítězka.

„Byl to můj první závod doma, proto jsem hrozně ráda kvůli českým fanouškům za umístění na bedně. Pavla za to vzala už 
v prvním kole a já si musela zvolnit, protože bych nevydržela její tempo. Druhé místo jsem si už pohlídala. Proto jsem dneska spokojená," podotkla druhá v pořadí Nikola Nosková.

„Můžeme být spokojení. Pochopitelně to nebylo mistrovství republiky, kam chodí víc lidí, ale byl to druhý závod v kalendářním roce, což je hodně náročné pro diváky i nás pořadatele. Myslím si, že byla velmi slušná návštěva a dobrá atmosféra. Domácí závodníci byli vidět, takže to byl 
z našeho pohledu úspěšný závod," řekl manažer kolínské stáje a hlavní organizátor Jan Slavíček.

Další díl Toi Toi Cupu proběhne ve čtvrtek, v den státního svátku se pojede ve Slaném. A fanoušci se mají na co těšit. V závodě zařazeného do kategorie C1 by se měla představit kompletní česká špička. Nebudou chybět ani zahraniční účastníci.

Toi Toi Cup

Výsledky, Kolín

Muži: 1. Jan Nesvadba (Expres CZ – Merida Team Kolín), 2. Marek Konwa (Volkswagen Samochody Užytkokowe MTB TEA), 3. Tomáš Paprstka (Expres CZ – Merida Team Kolín).
Ženy: 1. Pavla Havlíková, 2. Nikola Nosková (obě KC Kooperativa Jablonec nad Nisou), 3. Martina Mikulášková (ČEZ Cyklo Team Tábor).
Junioři: 1. Jan Gavenda (Cycling Academy Tábor), 2. Šimon Vaníček (Expres CZ – Merida Team Kolín), 3. Hynek Palička (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí).
Kadeti: 1. Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor), 2. Jakub Hník (Mapei Merida Kaňkovský), 3. Tomáš Ježek (Ivar CS-Author Team).
Žáci: 1. Matyáš Fiala (Cyklosport-Pitstop.CZ), 2. Matěj Stránský (Ivar CS-Author Team), 3. Mirek Müller (KAH Sport Vrchlabí).
Kadetky a žákyně: 1. Kristýna Zemanová (Sokol Veltěž), 2. Kateřina Hladíková (Ivar CS – Author team), 3. Zuzana Kadlecová (Sokol Veltěž).

Program, Slaný (17. 11.)

9:45 hodin – kadetky
10:25 hodin – žáci
11:10 hodin – kadeti
12:00 hodin – junioři
13:00 hodin – ženy
14:30 hodin – muži