„Po reprezentační přestávce máme náročný program, čeká nás třetí utkání v šesti dnech. Po nedělní výhře musíme rychle zregenerovat,“ uvedl kolínský asistent Filip Rytina.

Z utkání NBL BC Kolín - Hradec Králové (86:68).
Medvědi loupili v Hradci. Povedl se jim první poločas

Vysokoškoláci jsou prakticky nově poskládaným týmem, když na lavičce již tým nediriguje Dino Repeša, ale Američan Josh King a střední rozehrávač a hvězda týmu Ondřej Sehnal zamířil za vysněným zahraničním angažmá. Novým tvůrcem hry se tak stal Marek Vyroubal spolu s novou akvizicí, Nathanielem Westem, pro kterého je angažmá u pražských Sov vůbec první profesionální v jeho kariéře a v dosavadním průběhu soutěže patří mezi elitní střelce. To samé platí o Kylu Mangasovi. Dále si Medvědi budou muset dát pozor na Jana Štěrbu nebo Marcela Bátovského a také mladého rozehrávače Ondřeje Švece, který při nedávném zranění Marka Vyroubala dostával hodně hracího času.

„USK Praha je mladý tým, u kterého hrají prim bodově výrazní Mangas s Westem. Pokud se nám podaří eliminovat bodovou produkci této dvojice, výrazně se přiblížíme k případnému úspěchu,“ dodal Filip Rytina.

Utkání na pražské Folimance začíná v 18 hodin.

ZUZANA PRAŽÁKOVÁ v akci.
Zuzana Pražáková získala na republikovém šampionátu bronzovou medaili