Herní sezona začala již v září, kdy se mladší žáci kolínského Handball clubu zúčastnili velice prestižního třídenního turnaje Házenkářského festivalu v Lovosicích. Zde měřili síly mimo jiné také s týmy z Dukly Praha, Jičína, Olomouce či Liberce. Dále následovaly turnaje v rámci soutěže středočeského krajského svazu, v Náchodě, Kolíně, Mladé Boleslavi, Příbrami a Zruči nad Sázavou, ale také si odskočili do Varnsdorfu.

„Součástí této sezony byly také dvě přípravná soustředění, které již tradičně proběhla na Pomezních boudách v Krkonoších,“ řekl trenér oddílu Tomáš Vejvar.

Na závěr však přišel opravdový zlatý hřeb, kterým byla účast na třídenním turnaji Dobiáš Cup v Rožnově pod Radhoštěm. Zde se kolínští začínající mladí házenkáři utkali s opravdovou elitou své věkové kategorie, ať už to byla družstva Ostravy, Brna, Olomouce, Zlína, Zubří či slovenských týmů z Bratislavy a Stupavy.

„Podzimní část sezony lze hodnotit celkem uspokojivě, do stávajícího týmu se postupně zařazují nováčci, byl odehrán dostatečný počet utkání a to jak s týmy, které stejně jako my s házenou začínají, tak s družstvy, které patří mezi absolutní špičku věkové kategorie mladších žáků. Hráči pochopili a také sami mohli vidět v průběhu našeho posledního turnaje, že jakékoliv zlepšení nikdy nemůže následovat bez tréninku a kvalitní přípravy,“ uvedl trenér Vejvar.

Do týmu mladší žáků stále klub přijímá nové hráče, zejména ročníků 2005-2006. Od října se trénuje každé úterý od 15:30 do 17 hodin, ve čtvrtek od 15:30 do 16:30 hodin v tělocvičně Obchodní akademie Kolín a každou neděli od 18 do 19:30 hodin v tělocvičně 5. ZŠ Kolín. Případné dotazy zájemcům zodpoví vedoucí družstva Leona Scholzeová, trenéři týmu Petr Hladík a Tomáš Vejvar na telefonních číslech 777 813 423, 731 414 777 nebo 603 343 096. Další informace o týmu najdete facebooku: Handball club Kolín – mladší žáci 2005/2006.

Tomáš Vejvar