„Výtěžek bude rozdělen mezi Dětské centrum Kolín a dvouletou Amálku, která trpí dětskou mozkovou obrnou," uvedl generální manažer kolínského klubu Miroslav Sodoma.

Hráči se budou na palubovce střídat od 9 do 21 hodin. „Na jedné straně se bude bojovat za Dětské centrum, na druhé za Amálku. Konečný výsledek bude klíčem k rozdělení získaných financí," prozradil Sodoma.

Do haly bude mít přístup i nehrající veřejnost, přičemž na charitu mohou během maratonu přispět také diváci.

Každý, kdo přijde do haly, bude mít možnost přispět na dobrou věc. Kromě tradiční sbírky proběhne i dražba dresů Davida Machače a Tomáše Paprstky.

David Machač je dlouholetý kapitán kolínských basketbalistů, který svoji kariéru začínal v 8 letech v Přerově, kde se také narodil. S kolínským týmem dosáhl největšího úspěchu v sezoně 2011/2012, kdy jako kapitán dovedl tým až do semifinále play off, kde Kolín dokonce dokázal na domácí palubovce porazit Nymburk. Pro Kolín to znamenalo zisk bronzové medaile a pro Davida doposud největší úspěch ve své kariéře. V nejvyšší soutěži nastřílel víc jak 6000 bodů.

Tomáš Paprstka je reprezentant v cyklokrosu, který se může pochlubit titulem mistra světa. Ten získal mezi juniory v roce 2010 v Táboře. Dále je mistrem republiky na horských kolech v kategorii U23, vítězem českého poháru v cyklokrosu i horských kol. Tento kousek se mu povedl zatím jako jedinému cyklistovi. Dále je to účastník mistrovství světa mezi cyklokrosaři i jezdci MTB.

„Dražba dresů bude probíhat v průběhu celého dne. Vyvrcholení dražby bude ihned po skončení maratonu," podotkl Miroslav Sodoma.

„Celkem se budou dražit tři dresy, Davidův a dva Tomáše. Jeden bude klubový a druhý památný z juniorského šampionátu," uzavřel Miroslav Sodoma.

(Jan Ivan)