K dalšímu, v pořadí již desátému, kolu vyrazili hráči Kolína do Stochova, aby odčinili předchozí nezdary a pokusili se získat v utkáních s FbC Panthers B a dosud vedoucím týmem SK Florbal Benešov důležité body.

Kolín – Panthers B 7:2

Kolín vstoupil do utkání velice dobře, vycházeli mu útočné kombinace a v obranné fázi nepouštěli jeho hráči soupeře do žádných příležitostí. Na první branku se čekalo do poloviny čtvrté minuty, kdy se po asistenci Chyby prosadil ze střední vzdálenosti Kubka. Oba hráči si akci zopakovali i v čase 7:09 a hned to bylo o dva góly. Do konce třetiny se Kolín pokoušel o zvýšení náskoku, ale žádná ze střel se již neujala.

Dvoubrankový rozdíl ve skóre ovšem vydržel jen 28 vteřin druhé části. Pavel Kubka se změnil ze střelce v nahrávače a Tomáš Horák jeho nabídku neodmítl. Kolín byl při chuti i nadále a o chvíli později si role vyměnili aktéři brankových akcí první třetiny. Po nahrávce Kubky zvyšoval Chyba  na 4:0. V závěru třetiny Kolín ještě přestál přesilovou hru a jednu nebezpečnou situaci vyřešil na brankové čáře brankář Cimpl.

Do třetí třetiny šel Kolín s luxusním náskokem. Ani po druhé přestávce se obraz hry neměnil, ale branky tentokrát přišly na obou stranách. Čestný úspěch hostů přišel v čase 4:50 po dobře zvládnuté standardní situaci. Kolín ovšem rychle kontroval. O 29 vteřin později vrátil Kolínu čtyřbrankový náskok Vrána. Šestá minuta byla na branky bohatá, o pár vteřin později potrestal soupeř chybu v rozehrávce Kolína. Kolín ovšem v tomto utkání jasně dominoval a za chvíli znovu udeřil. Po individuální akci se prosadil Hodan. Vítězství podtrhl Kubka.

Branky: Kubka 2, Chyba 2, Hodan, T. Horák, Vrána. Třetiny: 2:0, 2:0, 3:2.

Benešov – Kolín 0:5

V utkání proti lídrovi tabulky nebyl Kolín favoritem, a proto mohl jen překvapit. Hráči Benešova od úvodu napadali rozehrávku Kolína a snažili se o svůj tradiční zápasový tlak. Kolínu se ovšem podařilo několik náznaků nebezpečných situací odvrátit a naopak rychle udeřit. Na začátku páté minuty se po přihrávce Tomáše Horáka prosadil Kubka.

Kolín se následně snažil o držení míčku a navýšení náskoku, ale v závěru třetiny byl zatlačen do obrany. Vyloučení Hodana Kolín ustál a do druhé části šel za příznivého stavu. Hned v úvodu dostal výhodu přesilové hry i Kolín a dal soupeři lekci z produktivity. Po sérii nahrávek za brankou se po rychlém výběhu prosadil Hodan.

Domácí po této brance zvýšili aktivitu a výsledkem byla dvě vyloučení pro hráče Kolína v rychlém sledu a necelé dvě minuty oslabení 5 proti 3. Benešov byl ovšem v přesilové hře bezradný a navíc několik nebezpečných střel zneškodnil excelentní Cimpl.

Do třetí třetiny se šlo za stavu 2:0 pro Kolín. Ve třetí minutě poslední části se hosté znovu provinili proti pravidlům, ale oslabení opět zvládli. Závěr zápasu výrazně ovlivnil hrubý faul hráče Benešova, který rozhodčí ocenili vyloučením na pět minut. Kolínu se tak naskytla skvělá příležitost utkání v poklidu dohrát. Ale místo klidného závěru hrozil Benešov z rychlých brejků a Cimpl se tak v bráně překvapivě nenudil. V závěru pětiminutové výhody se ovšem prosadil nejdříve Hodan a následně i Kukal. Utkání se již dohrávalo v poklidu a na konečných 5:0 pro Kolín pečetil Tomáš Horák.

„Konečně se nám začalo dařit nejen herně, ale i výsledkově. Především druhý zápas, i když skóre vypadá celkem jednoznačně, za výsledkem stojí spousta dřiny na tréninku, která se nám nyní zúročila," uvedl trenér Kolína Pavel Kubka.

Branky: Hodan 2, Kubka, Kukal, T. Horák.  Třetiny: 0:1. 0:1, 0:3. Sestava: Cimpl – D. Horák, Vrána, Smejkal, Psota – Kubka, Cícha, T. Horák, Kukal, Valášek, Hodan, Chyba.

(Petr Cícha)