Nejprve měli možnost uspořádat domácí turnaj na venkovní hřišti ve stařičkém areálu v Borkách. Zde se utkali se stejně starými házenkáři týmů Sparty Kutná Hora, Hbc Jičín, Sokola Úvaly a HC TJ Náchod.

Trenérský tandem Tomáš Vejvar a Petr Hladík tentokrát měl až na dvě absence kompletní kádr, každý z hráčů dostal téměř stejný herní prostor.

„Vzhledem k tomu, že všechny soutěžní turnaje se hrají bez počítaní skóre, také tento turnaj posloužil jako velmi dobrá příprava jak pro začínající, tak zkušenější hráče všech zúčastněných družstev,“ uvedl trenér Kolína Tomáš Vejvar.

Z kolínského týmu se velmi dobře z pozice pivota prosazoval Adam Karban a to zejména díky svým fyzickým předpokladům. V brance opět podrželi svůj tým oba brankaři Jiří Líska a Mikuláš Záhorka, velmi podařený turnaj odehrál hlavně v útočné fázi Lukáš Poulíček a neztratil se také Matěj Janda.

K poslednímu turnaji jarní části krajské soutěže si kolínští mladší žáci zajeli do nedalekých Úval, kde jim byli soupeři Zruč nad Sázavou a dvou domácích výběrů.

„V tomto turnaji jsme narazili na velice kvalitní týmy, které disponují jedinci s velmi dobře zvládnutými individuálními dovednostmi,“ podotkl trenér Petr Hladík.

I přesto se v jednotlivých zápasech vůbec herně neztratili a předvedli velké množství pěkných týmových akci, které byly zakončeny velice efektivní koncovkou.

Střelecky se prosazovalo zejména kvarteto Jan Málek, Adam Karban, Petr Hladík mladší a Lukáš Vejvar. Ten se také společně Janem Kadlecem velice dobře zhostil pozice rozehrávače. V brance opět předvedli parádní výkon Mikuláš Záhorka a Jiří Líska. Po nemoci se také vůbec neztratil a trenéry velice překvapil svou bojovností Martin Ešner.

Mladší žáci nebudou zahálet ani v červnu, když se zúčastní hned tří turnajů, z toho hned dvou vícedenních. Nejprve budou účastníky třídenního turnaje „o třeboňského kapříka“ v jihočeské Třeboni, o týden později změří své síly také se zahraničními celky na Mattoni cupu v Hostivici a jaro zakončí v západočeských Šťáhlavech na velice silně obsazeném mezinárodním turnaji.