Zápasy ve skupině

BC Kolín – DBV Charlottenburg Berlín 31:33

"V prvním utkání jsme tak nastoupili proti soupeři z Německa, celý průběh zápasu byl vyrovnaný a výsledek se přeléval z jedné strany na druhou. V koncovce se ovšem štěstí přiklonilo na stranu soupeře a ten si díky několika šťastným košům zajistil vítězství o dva body," popsal duel trenér Filip Rytina.

Body: Kropáček Michal 14, Brzák Šimon 12, Šťastný Maxim 2, Kodytek Sebastian 2, Guk Viktor 1.

BC Kolín – Štíři Dolní Počernice 72:8

"Druhé utkání jsme odehráli, pro nás proti neznámému týmu z Dolních Počernic. Zápas byl v naší jasné režii od začátku až do konce. Výsledkem bylo drtivé vítězství v poměru 72:8," podotkl Rytina.

Ve skupině Kolín skončil na druhém místě a ve čtvrtfinále play-off na něj čekalo družstvo z Plzně, šestý tým z letošního mistrovství České republiky, které se konalo v Pardubicích.

Body: Kropáček Michal 16, Šťastný Maxim 10, Mach Tomáš 8, Brzák Šimon 8, Guk Viktor 6, Kodytek Sebastian 4, Svoboda Ondřej 4, Konývka Radim 4, Matoušek Jakub 4, Domnosil Richard 4, Dostal Tomáš 2, Peřina Michal 2.

Play off – čtvrtfinále

BC Kolín – BK Lokomotiva Plzeň 25:53 

"Zápas měl pro náš tým katastrofální průběh, již od začátku diktoval tempo zápasu soupeř, který dominoval pod oběma koši. Jedinou kladnou stránkou tohoto zápasu byly 2. a 4. čtvrtina, ve které se hrál vyrovnaný a velmi pohledný minižákovský basketbal. V konečném součtu jsme ale zaslouženě prohráli o více než 30 bodů. Znamenalo to pro nás souboj s týmem BCM Olomouc, který měl rozhodnout, zda-li nastoupíme k zápasu o celkové páté místo (v případě výhry), nebo k zápasu o sedmé místo (v případě porážky)," uvedl Rytina.

Body: Brzák Šimon 14, Kropáček Michal 6, Šťastný Maxim 2, Guk Viktor 2, Hanč František 1.

BC Kolín – BCM Olomouc 45:35 

"K zápasu jsme přistoupili o mnoho koncentrovaněji a od začátku jsme si postupně trpělivou hrou budovali dvouciferné vedení, které jsme si udrželi až do konce zápasu a zaslouženě jsme tak vyhráli o deset bodů. Díky této výhře jsme se dostali do boje o celkové páté místo a soupeřem nám byl Chomutov," konstatoval Rytina.

Body: Brzák Šimon 12, Kropáček Michal 8, Konývka Radim 6, Šťastný Maxim 4, Svoboda Ondřej 4, Guk Viktor 4, Domnosil Richard 2, Matoušek Jakub 2, Macháček Matouš 2, Hanč František 1.

Zápas o 5. místo

BC Kolín – Levharti Chomutov 43:22

"Od začátku bylo jasné, že do tohoto zápasu dáváme poslední zbytky sil, pět zápasů ve dvou dnech byla pro kluky skutečně velmi náročná šichta.

Chomutov ukázal, že je to skutečně kvalitní tým, ale my jsme předváděli velmi pohledný a kolektivní basketbal, díky kterému jsme s konečným hvizdem rozhodčích mohli slavit konečné páté místo na turnaji. Vzhledem k tomu, že se jednalo o po sezónní turnaj, který všichni hráči dostali za odměnu, je páté místo relativně slušným úspěchem. Na turnaji jsme prohráli dva zápasy se soupeři z Plzně (turnaj nakonec vyhráli) a z německého Berlína (tento tým skončil celkově na 2. místě), takže jsme se určitě na turnaji neztratili a zanechali jsme za sebou velmi dobrý dojem," uzavřel Filip Rytina.

Body: Kropáček Michal 16, Matoušek Jakub 10, Domnosil Richard 8, Brzák Šimon 6, Šťastný Maxim 2, Hanč František 1.

Kolín byl vidět i mezi jednotlivci. Michal Kropáček byl zvolen do All Star pětky turnaje.

Sestava: Kropáček Michal, Šťastný Maxim, Hanč František, Mach Tomáš, Peřina Michal, Kodytek Sebastian, Svoboda Ondřej, Konývka Radim, Dostal Tomáš, Macháček Matouš, Guk Viktor, Brzák Šimon, Matoušek Jakub a Domnosil Richard.