„V prvním poločase jsme se udrželi ve hře a byli konkurenceschopní, ale v druhém přišel úsek, kde nás hosté přehrávali z vnitřního prostoru. My jsme však obráceně nedokázali bodovat. Měli jsme tam hluché místo, kdy si Brno vytvořilo nějaký náskok, který si pak dále udržovalo. Oceňuji, že i za stavu, kdy to bylo minus 16, jsme to nevzdali. Na konci zabojovali a přiblížili se. Ale v tomto složení to bohužel na Brno nestačilo. Věřím, že mu porážku oplatíme u něj,“ uvedl trenér Kolína Miroslav Sodoma.

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Slavia Praha
Nedisciplinovanost Kozlů. Tři góly dostali od Třebíče v oslabení

„Jsme rádi za vítězství, protože Kolín opět navázal na loňskou spanilou jízdu a seskládal velmi dobrý tým. My jsme přijeli bohatší o zkušenosti z loňské sezony, protože loni jsme tady poztráceli třeba první dobře rozehraný zápas. Zkrátka byli jsme poučení, udělali jsme míň chyb. Myslím si, že máme letos vyzrálejší družstvo. Pro nás je to super výhra, která nás posílí do další práce,“ řekl trenér Brna Lubomír Růžička.

Kolín měl zápas dobře rozehraný, první čtvrtinu vyhrál o tři body, pak však začal postupně ztrácet. V jednu chvíli měl manko sedmnácti bodů. V závěru se soupeři přibližoval, ale do úspěšného konce to nedotáhl.

V kolínském dresu se hodně činil kapitán Číž, který předvedl rekordní kanonádu této sezony. Proti Brnu zaznamenal 37 bodů.

„Byl to pro nás velmi fyzicky náročný zápas, bohužel jsme prohráli. Musíme se z našich chyb poučit a zkusit v příštím zápase něco nového,“ podotkl kolínský pivot Jakub Petráš.

„Výhra s Kolínem se počítá. Je pro nás povzbuzením do dalšího týdne. Myslím si, že jsme odvedli docela dobrou práci v obraně. Dostali jsme 80 bodů, i když Adam Číž dal 37 bodů, ale nedostal do hry ostatní spoluhráče, takže se to z toho pohledu povedlo,“ potěšilo rozehrávače Brna Romana Marka.

„Měli jsme dobré pasáže v útoku, jak zpod koše, tak jsme trefili i něco zvenku. Škoda trestných hodů, tam jsme neměli úplně nejlepší číslo. Kolín je jeden z favoritů tohoto ročníku naší ligy, takže jsme rádi za vítězství,“ dodal Marko.

Další utkání hraje Kolín ve středu od 19 hodin v Hradci Králové.

Body: Číž 37, Lošonský 14, Mareš 12, Jelínek 10, Petráš 4, Rožánek 2, Novotný 1 – Marko 18, Madden 18, Nečas 14, Körner 13, Mickelson 10, Husták 7, Půlpán 7, Dáňa 2. Průběh: 26:23, 43:49, 57:66.

Z divizního fotbalového utkání Kolín - Horky n. J.
Kolínu se venku daří. V pěti zápasech neprohrál ani jednou