„Celý týden jsme se protrápili tréninkem, kdy jsme měli čtyři hráče s chřipkou a trénovali jsme v šesti sedmi lidech. Bohužel nás to stálo koncentraci při vstupu do utkání, protože jsme nezastavili soupeře a dostali jsme dvacet sedm bodů v první čtvrtině. To je na palubovce Děčína smrtící, když si všichni jeho hráči začnou věřit a diváci začnou fandit,“ uvedl trenér Kolína Pavel Beneš.

„Za výhru jsme moc rádi. Rozdíl o dvacet bodů vypadá, že to bylo jednoduché utkání, ale nebylo,“ podotkl nejlepší hráč utkání Lukáš Feštr.

Ještě po první půli měli hráči Kolína naději na dobrý výsledek, třetí část definitivně odpor hostů zlomila.

„Poločas 47:40 nebyl tak hrozný, ale inkasované množství bodů bylo hrozně velké. Děčín ve třetí čtvrtině přetavil svoji převahu do rozhodujícího náskoku. Problém byl útočný doskok, kdy jsme nezastavili domácí hráče, kteří nám dali z druhých šancí téměř dvacet bodů. To nás v podstatě stálo vítězství,“ posteskl si Pavel Beneš.

„Náš výkon měl vzestupnou tendenci, co se týká nasazení a intenzity především na obrané polovině. V první polovině jsme dostali čtyřicet bodů, z toho třináct velmi rychle hned po startu, kdy základní sestava vůbec nereagovala na hru Kolína, a byl jsem nucen rychle prostřídat sestavu. Intenzita naší obrany se ale zvyšovala a po poločasovém pohovoru, kdy jsme si řekli, že třetí čtvrtina bude o tom, že nedovolíme Kolínu ani pomyslet na to, že by se přitáhl, jsme vyhráli tuto pasáž 26:10. A to byl důvod, proč jsme nakonec vyhráli i celkově,“ konstatoval trenér Děčína Pavel Budínský.

Pro Kolín to byla osmá porážka z posledních devíti kol.

„Myslím, že úplně hoříme v útoku, protože nehrajeme jako tým. Každý si zvolí střely, jaké chce, každý si vystřelí, kdy chce,“ rozčiloval se kolínský hráč Vojtěch Bratčenkov.

Body: Feštr 14, Grunt 14, Šiška 13, Kroutil 12, Pomikálek 11, Autrey 8, Carlson 7, Žikla 7, Ježek 5, Skalička 2, Landa 1 – Thompson 19, Purifoy 14, Číž 9, Machač 8, Pajović 8, Walton 8, Bratčenkov 3, Dlugoš 3, Šoula 2. Rozhodčí: Vyklický, Jeřáb, Záruba. Střelba 2 body: 46/32:41/18. Trojky: 28/7:22/9. TH: 14/9:17/11. Doskoky: 43:33. Chyby: 16:18. Diváků: 830. Čtvrtiny: 27:22, 20:18, 26:10, 21:24. Hráč utkání: Lukáš Feštr (Děčín).