Hra diváky od začátku spíše nudila. Ve hře obou týmů bylo hodně chyb, shodně se dopustily devíti ztrát. Po první čtvrtině vedli Pražané 17:15.

Ani ve druhé části se obraz hry nezměnil. Kolín bodoval zejména díky šestkám, vždyť z šestnácti pokusů jich proměnil dvanáct. Pořád to ale bylo málo. Sovy se držely v mírném vedení (29:21). Kolín ale následně přešel na zónovou obranu a ta slavila úspěch. Díky třinácti bodům v řadě šel do kabin s tříbodovým vedením (37:34).

Třetí čtvrtinu vyhráli o dva body hráči USK, čímž snížili manko na rozdíl jednoho bodu (51:52). Bylo jasné, že zápas dospěje do dramatické koncovky. Jako již několikrát předtím v souboji těchto dvou celků.

Za stavu 64:67 dal Madsen pohotovou dvojku, ale Hunt na druhé straně zpět zvýšil z trestných hodů na 69:66. V závěru mohl vyrovnat Bohačík, trojku ale neproměnil a Kolín mohl slavit.

Hráčem utkání se stal Štefan Ličartovský, který na hřišti strávil přes šestadvacet minut, stihl sedm bodů, ale hlavně pět asistencí. Nejlepším střelcem hostů byl však s 23 body dnes nezastavitelný David Machač.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Na Folimance se jen tak nevyhrává. Každý tým tu má problémy. USK hraje dlouhodobě dobrou obranu. I dnes to byl souboj s naším slušným útokem a obranou USK. Musím říct, že dnes jsme odehráli naší nejlepší obranu od začátku sezony. Jsem rád, že to kluci dokázali, hodně jsme bojovali a hodně jsme to chtěli," řekl po utkání trenér Kolína Predrag Benáček.

„Jsem zklamaný z výkonu našich hráčů. Celé utkání jsme hráli bez energie a koncentrace. Během čtyřiceti minut jsme měli příliš málo momentů, kdy je možné o koncentraci mluvit. V obraně a v útoku jsme chvílemi vypadali jako indiáni. Jako kdybychom vybrali hráče z ulice a vzali je rovnou do hry. To je můj názor, jak jsme dnes vypadali. Nebyli jsme agresivní a dostatečně fyzičtí. Měli jsme méně trestných hodů i doskoků. Nakonec jsme měli šanci na vynucení si prodloužení, ale koncovka vždy vypadá tak, jak ten tým hrál předešlých čtyřicet minut. Spravedlnost není slepá. Budeme pracovat o to pilněji a bude záležet, jak budou hráči reagovat. Mnoho z nich pouze čeká, kdo tu mašinu roztlačí. V klíčových okamžicích nejsme schopni převzít odpovědnost," posteskl si trenér USK Praha Mirsad Alilovič.

Body: Bohačík 22, Madsen 15, Primorac 9, Šafarčík 9, Feštr 7, Mareš 4 – Machač 23, Bakić 9, Hunt 9, Vocetka 8, Ličartovský 7, Skinner 7, Malešević 4, Dixon 2. Rozhodčí: Vyklický, Kučera, Jedlička. Střelba 2 body: 36/22:40/24. Trojky: 21/5:11/2. TH: 11/7:20/15. Doskoky: 27:30. Chyby: 19:21. Diváků: 336. Průběh: 17:15, 34:37, 51:52. Nejlepší hráč: Ličartovský (Kolín).