Mužstvo USK Praha je nejmladším týmem v Kooperativa NBL a i přesto zvládlo zvítězit v osmi zápasech a patří mu čtvrté místo v tabulce.

Opava porazila doma Kolín 82:72. Foto: Ondřej Ludvík
Medvědi vítězné tažení Opavy nezastavili. Prohráli o deset bodů

„Čeká nás dost nevyzpytatelné utkání, USK Praha v letošní sezóně skvělý basketbal a po právu je v tabulce tak vysoko,“ uvedl kolínský asistent Filip Rytina.

Mezi opěrné hráče Sov patří jednoznačně Ondřej Sehnal, který se probojoval i do reprezentačního kádru, ovšem právě nad jeho startem visí otazník, jelikož USK chyběl v posledních dvou zápasech.

Stálicí a hvězdou týmu je kapitán Michal Mareš, který je nejnebezpečnějším střelcem zpoza tříbodové oblouku, stejně jako Jan Štěrba. Pod košem pak dominuje 219 cm vysoký Robert Rikić, jediná zahraniční akvizice zapisuje doposavad v průměru přes 15 bodů a takřka 8 doskoků na zápas.

V pražském týmu nastupuje také ex-kolínský Martin Kolář, který se ovšem v posledních zápasech na palubovku moc nepodíval.

„Po dvou porážkách se chceme znovu naladit na vítěznou vlnu. Musíme se vyrovnat s nepříjemnou obranou soupeře a zároveň vyvinout maximální snahu v naší obranné fázi,“ podotkl Filip Rytina.

Utkání ve sportovní hale na Folimance začíná v 17.30 hodin.

Z cyklokrosového závodu Toi Toi Cup na trati v kolínských Borkách.
FOTO: Boroš dojel čtvrtý, přesto se radoval z celkového triumfu v Toi Toi Cupu