Nebylo to jednoduché vítězství. Kolín se opět musel obejít bez svého snipera Bakiče a také zraněného Ličartovského. Navíc těsně před zápasem měli problémy Dixon s Čížem. Oba se sice nakonec v zápase ukázali. Prvně jmenovaný ale pouze na jeho část.

„Máme v týmu menší virózu. Já a Dixon jsme celou noc zvraceli, takže to byl pro nás těžký zápas. Já osobně jsem zahrál hrůzostrašný první poločas. Trenér mi ale o přestávce něco řekl, a to mi pomohlo. Potom jsem začal hrát to, co bych měl hrát. Jsem rád, že jsem pomohl nějakými body," řekl po utkání rozehrávač Adam Číž.

„Bylo to hrozně těžké, protože jsme měli užší rotaci, když Chris v poločase odstoupil. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Tímto vítězstvím jsme si snad pojistili skupinu A1, což byl pro nás první cíl sezony. Teď to z nás snad spadne a půjdeme výš a výš," dodal.

Kolín se téměř celé utkání držel ve vedení. Několikrát to bylo až o devět bodů. Domácí ale pokaždé dokázali manko stáhnout, na pár okamžiků se dostat i do vedení. Minutu před koncem drželi jednobodové vedení. Medvědi ale ukázali pevné nervy a dramatickou koncovku zvládli.

Hvězdou zápasu se stal Michal Vocetka, který zaznamenal 24 bodů. Sedmnáct z nich ve druhé čtvrtině.

„Bohužel jsme zápas dostali až do koncovky. Vedli jsme asi o deset bodů, jenomže pak jsme udělali nějaké chyby a soupeř se dotáhl. V závěru jsme prohrávali o bod, naštěstí jsme to otočili, poslední útok ubránili a vyhráli o dva body," uvedl kapitán Kolína David Machač.

„Byl to hrozně těžký zápas. My se dostali do vedení až na konci. Obrovská škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce," posteskl si Stanislav Zuzák.

Pro Kolín to byla jedenáctá výhra v sezoně. Druhá proti Jindřichovu Hradci.

"Gratuluji Kolínu k asi zasloužené výhře. Závěr byl o štěstí. Třicet čtyři minut však byli ve vedení a my dotahovali. Nám slouží ke cti, že jsme se vždy dokázali dotáhnout, stálo nás to však hodně sil, hlavně klíčové hráče. V klíčových chvílích soupeř ukázal, jakými hráči disponuje. Byly to těžké střely, Michal Vocetka měl úžasnou útočnou potenci, Adam Číž trefil, když bylo potřeba. V klíčových fázích jsme nepohlídali obranný doskok a několik špatných střel si soupeř doskočil a míč do koše dopravil. To nás stálo spoustu psychických sil. Závěr jsme asi měli řešit trošku jinak, na to je teď pozdě. Liga jde dál, prohra o dva body s tak velkým týmem je sympatická. My ale potřebujeme hlavně body," řekl trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt.

"Byl to velmi hezký zápas pro diváky, nejen pro ty televizní, ale i pro ty v hale. Byla tu vynikající atmosféra. Někdo však musel vyhrát a někdo prohrát. Díky bohu, že jsme vyhráli my. Vedli jsme 34 minut, bylo to vždy ale pouze o dva až čtyři body. Dvakrát to bylo sice o devět bodů, Jindřichův Hradec to však vždy dokázal smazat a v závěru se dostal i do vedení. V závěru jsme měli štěstí a dokázali vyhrát. Dnes musím své hráče pochválit, protože hráli bojovně a srdcem," konstatoval trenér Kolína Predrag Benáček.

Body: Lipkins 22, Brooks 15, Zuzák 13, Tawiah 8, Canty 7, Fait 6, Šoula 6, Šustek 4, Dlugoš 1 – Vocetka 26, Skinner 16, Kerr 13, Číž 12, Machač 6, Hunt 5, Udodenko 4, Horák 2. Rozhodčí: Matějek, Lukeš, Jedlička. Střelba 2 body: 54/25:50/24. Trojky: 14/7:17/9. TH: 16/11:15/9. Doskoky: 30:42. Chyby: 17:15. Diváků: 620. Průběh: 20:22, 36:40, 58:64. Nejlepší hráč: Michal Vocetka (Kolín).